Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Μην περιμένετε νευρική αντίδραση απέναντι στην Τουρκία – Δεν θα απαντήσουμε με όπλα αλλά θα το μετανιώσουν

tags :
Putin: Μην περιμένετε νευρική αντίδραση απέναντι στην Τουρκία – Δεν θα απαντήσουμε με όπλα αλλά θα το μετανιώσουν
Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο κατέρριψαν το ρωσικό μαχητικό στη Συρία τόνισε ο πρόεδρος της Ρωσίας
Την θέση ότι η Ρωσία δεν πρόκειται να δώσει μια νευρική και υστερική απάντηση στην Τουρκία για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού της αεροσκάφους στη Συρία διατύπωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin.
Ωστόσο, σημείωσε με έμφαση ότι αν και η Ρωσία δεν πρόκειται να αντιδράσει με όπλα, θα δώσει μια απάντηση που θα κάνει την Τουρκία να μετανιώσει για αυτή την ενέργεια της.
«Θα τους θυμίζουμε συνέχεια και συνέχεια αυτό που έκαναν.
Θα το μετανιώσουν» τόνισε ο Putin, ο οποίος υποστήριξε πως ακόμα και σήμερα δεν έχει κατανοήσει το λόγο για τον οποίο οι Τούρκοι κατέρριψαν το ρωσικό αεροσκάφος, τονίζοντας ότι οι όποιες διαφορές και αντιπαραθέσεις θα μπορούσαν να λυθούν με άλλους τρόπους.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας σημείωσε ότι δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ την κατάρριψη του μαχητικού, υπογραμμίζοντας πως σε καμία περίπτωση δεν εξισώνει το λαό της Τουρκίας με την πολιτική της ηγεσία, στην οποία και επέρριψε την ευθύνη για το θάνατο των Ρώσων στρατιωτών στη Συρία.
Για άλλη μια φορά άφησε αιχμές κατά του προέδρου της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan, επαναλαμβάνοντας ότι η Ρωσία γνωρίζει ποιος στην Τουρκία κάνει λαθρεμπόριο πετρελαίου με τους τζιχαντιστές ενώ υπογράμμισε πως στόχος της Ρωσίας είναι να συγκροτήσει ένα ενιαίο διεθνές μέτωπο στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Στη συνέχεια ο Putin και στο πλαίσιο της ετήσιας ομιλίας του για την κατάσταση στην χώρα, ανέφερε ότι η οικονομική κατάσταση της Ρωσίας είναι περίπλοκη, υπογραμμίζοντας πάντως πως υπάρχουν θετικές προοπτικές.
«Η κατάσταση της οικονομίας είναι δύσκολη αλλά όχι κρίσιμη» είπε ο Putin, αναφέροντας πως μερικοί τομείς της βιομηχανίας, όπως οι κατασκευές, η ελαφρά βιομηχανία και η παραγωγή αυτοκινήτων είναι στη ζώνη κινδύνου.
Επιπλέον, σημείωσε πως το έλλειμμα του προϋπολογισμού για το 2016 δεν θα ξεπεράσει το 3% του ΑΕΠ ενώ τόνισε ότι η Ρωσία θα πρέπει να προετοιμαστεί για να διαχειριστεί μια παρατεταμένη περίοδο κυρώσεων.
Σε κάθε περίπτωση υποστήριξε ο Putin είναι απαραίτητη η οικονομική σταθερότητα καθώς αυτή σχετίζεται και με την ανεξαρτησία της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης