Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μια "ιδιαίτερη" πρόταση του D. Trump: Να απαγορευθεί η είσοδος στις ΗΠΑ σε κάθε μουσουλμάνο - Διαφωνεί ο Λευκός Οίκος

tags :
Μια
Ο Trump πρότεινε να υπάρξει «πλήρης και ολοσχερής απαγόρευση» της εισόδου οποιουδήποτε μουσουλμάνου στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
Σε μια ομολογουμένως ιδιαίτερη πρόταση κατέφυγε ο υποψήφιος για το χρίσμα του ρεπουμπλικανικού κόμματος Donald Trump για τον κίνδυνο της τρομοκρατίας.
Συγκεκριμένα πρότεινε να υπάρξει «πλήρης και ολοσχερής απαγόρευση» της εισόδου οποιουδήποτε μουσουλμάνου στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
Ο Trump υποστηρίζει ότι έρευνες δείχνουν ότι οι μουσουλμάνοι τρέφουν «μίσος» προς τους Αμερικανούς και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε τρομοκρατικές επιθέσεις κατά των ΗΠΑ.
«Από πού προέρχεται αυτό το μίσος και γιατί είναι κάτι που θα πρέπει να προσδιορίσουμε. 
Μέχρι να μπορέσουμε να προσδιορίσουμε και να κατανοήσουμε αυτό το πρόβλημα και την επικίνδυνη απειλή οι ΗΠΑ δεν μπορούν να γίνονται θύμα φρικιαστικών επιθέσεων που πιστεύουν μόνο στο τζιχάντ και δεν έχουν καμιά αίσθηση λογικής ούτε σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή».
Όπως αναφέρει το CNN ο ειλικρινής δισεκατομμυριούχος έδωσε μια απάντηση στην στρατηγική μίσους των "μεγάλων τμημάτων του μουσουλμανικού πληθυσμού" προς τους Αμερικανούς.
Ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Trump δήλωσε ότι η απαγόρευση θα ισχύει για «όλους», συμπεριλαμβανομένων των Μουσουλμάνων που είτε είναι μετανάστες είτε τουρίστες.
Το Συμβούλιο των Αμερικανο-ισλαμικών Σχέσεων (CAIR) έσπευσε να καταγγείλει την πρόταση του Trump αναφέροντας ότι είναι φασιστική πρόταση.
Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι μια τέτοια πρόταση είναι αντίθετη προς τις αμερικανικές αξίες και συμφέροντα εθνικής ασφάλειας, ανέφερε το CNN.

www.bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης