Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fitch: Οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου πιέζουν τις πετρελαιοπαραγωγές χώρες – Στα 55 δολ. το Brent το 2016

Fitch: Οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου πιέζουν τις πετρελαιοπαραγωγές χώρες – Στα 55 δολ. το Brent το 2016
Το αμερικανικό αργό εκτιμά ότι θα διαμορφωθεί στα 65 δολ. το 2017
Οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου θα συνεχίσουν να βαρύνουν τα εθνικά πιστωτικά προφίλ των μεγαλύτερων εξαγωγέων το 2016, σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης Fitch, ο οποίος επισημαίνει ότι αν και είναι διαφορετικός ο βαθμός που επηρεάζονται, ο αντίκτυπος θα μπορούσε να γίνει αισθητός μέσω αρνητικής βαθμολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας.
Η Fitch Ratings εκτιμά ότι η τιμή του πετρελαίου Brent κατά μέσο όρο θα διαμορφωθεί στα 55 δολάρια το βαρέλι το 2016, ενώ αυτή του αμερικανικού αργού στα 65 δολάρια το 2017.
Όπως σημειώνει ο αντίκτυπος της πτώσης των τιμών από τα μέσα του 2014 και οι αλλαγές στις υποθέσεις της για την τιμή του πετρελαίου έχουν αποτελέσει βασικό οδηγό στις αξιολογήσεις της.
Τους τελευταίους 12 μήνες, σημειώνει, έχουμε υποβαθμίσει πέντε πετρελαιοπαραγωγές χώρες, όπου τα έσοδα από το πετρέλαιο έχουν μεγάλο μερίδιο στο σύνολο ή στις τρέχουσες εξωτερικές αποδείξεις τους.
Σε άλλες τρεις χώρες, τη Σαουδική Αραβία, τη Νιγηρία και τη Δημοκρατία του Κονγκό, αν και δεν προχώρησε στην υποβάθμισή τους, ωστόσο υπήρξε αναθεώρηση του outlook σε «αρνητικό» από «σταθερό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης