Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moniz (υπουργός Ενέργειας ΗΠΑ): Η παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου θα ανακάμψει, παρά την πτώση των τιμών

Moniz (υπουργός Ενέργειας ΗΠΑ): Η παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου θα ανακάμψει, παρά την πτώση των τιμών
Οι πρώτες εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου των ΗΠΑ (LNG) θα διοχετευθούν στην αγορά το 2016
Ο τομέας σχιστολιθικού πετρελαίου των ΗΠΑ θα ανακάμψει, προέβλεψε με δηλώσεις του στο αμερικανικό δίκτυο CNBC ο - πυρηνικός φυσικός - υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ, Ernest Moniz.
Όσοι παρακολουθούν τις εξελίξεις στον κλάδο παραγωγής πετρελαίου των ΗΠΑ γνωρίζουν ότι η πτώση των τιμών του «μαύρου χρυσού» έχει οδηγήσει σε μείωση της παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ, μεταξύ άλλων μέσω της ακύρωσης αντίστοιχων έργων και της μείωσης της παραγωγής.
Όμως, ο Moniz αρνείται ότι έχει καταγραφεί δραματική πτώση στην παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ, επισημαίνοντας ότι στην πραγματικότητα έχει αυξηθεί κατά 4 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως σε σύγκριση με λίγα χρόνια πριν.
Ο υπουργός τόνισε ότι η μέση ημερήσια παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ θα διαμορφωθεί για ολόκληρο το 2015 σε περισσότερα από 9 εκατ. βαρέλια, παρά τη μεγάλη πτώση τιμών του πετρελαίου.
«Σε κάθε περίπτωση, δεν μας λείπουν οι πόροι», τόνισε ο Moniz, προσθέτοντας ότι η παραγωγή φυσικού αερίου των ΗΠΑ συνεχίζει να αυξάνεται, παρά τις χαμηλότερες τιμές φυσικού αερίου.
Μάλιστα, ανέφερε ότι οι πρώτες εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου των ΗΠΑ (LNG) θα διοχετευθούν στην αγορά το 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης