Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κοντά σε χαμηλά 7 ετών το αργό πετρέλαιο, καθώς βαίνει αμείωτη η αύξηση της παραγωγής

Κοντά σε χαμηλά 7 ετών το αργό πετρέλαιο, καθώς βαίνει αμείωτη η αύξηση της παραγωγής
Άνοδος 0,25% σήμερα για το Brent, στα 39,65 δολ. και πτώση 0,34% για το αμερικανικό αργό, στα 36,63 δολάρια το βαρέλι
Σε επίπεδα των αρχών του 2009 παρέμειναν την Παρασκευή οι τιμές τους αργού πετρελαίου, καθώς η παραγωγή συνεχίζει αμείωτη στη Μέση Ανατολή, παρά το γεγονός της υπερπληθώρας προσφοράς προϊόντος, με τους αναλυτές να επισημαίνουν ότι οι προοπτικές για την τιμή του αργού το υπόλοιπου του έτους και το 2016 παραμένουν αδύναμες.
Νωρίς το πρωί της Παρασκευής, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο Brent σημείωναν πτώση 29 σεντ, στα 39,44 δολάρια το βαρέλι, λίγο πάνω από το χαμηλό επτά ετών που είχαν χτυπήσει νωρίτερα στη συνεδρίαση, στα 39,38 δολαρίων το βαρέλι.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αμερικανικό αργό υποχωρούσαν κατά 24 σεντ, στα 36,52 δολάρια το βαρέλι, μόλις πάνω από το χαμηλό που σημείωσαν την Πέμπτη, στα 36,38 δολάρια, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2009.
Σήμερα, Παρασκευή, περί τις 09:45 π.μ. ώρα Ελλάδος, το πετρέλαιο Brent σημειώνει άνοδο 0,23%, στα 39,64 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά 0,29%, στα 36,66 δολάρια το βαρέλι.
«Το επόμενο τρίμηνο θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο καθώς προχωρούμε από το τρίμηνο υψηλής ζήτησης σε αυτό της χαμηλής ζήτησης», σημειώνει ο Richard Gorry της JBC Energy Asia και μάλιστα, σημείωσε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί διαμόρφωση του πετρελαίου στα 20 δολάρια το βαρέλι, αν και πρόσθεσε ότι το πιθανότερο είναι ότι δεν θα υποχωρήσει τόσο πολύ.
Ο Gorry ανέφερε ότι αναμένει μια αργή εξισορρόπηση της αγοράς προς τα τέλη του επόμενου έτους, με την παραγωγή να παραμένει σημαντικά υψηλή, παρά τις χαμηλές τιμές.
Από την πλευρά της η ANZ Bank ανέφερε σήμερα, Παρασκευή, ότι οι αγορές αργού πετρελαίου θα παραμείνουν υποτονικές το 2016, αν και οι προοπτικές για ανάκαμψη φαίνονται καλύτερες στο δεύτερο ήμισυ του έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης