Τελευταία Νέα
Διεθνή

Valls (πρωθ. Γαλλίας): Η Le Pen πρεσβεύει τη διαίρεση – Μπορεί να οδηγήσει τη Γαλλία σε εμφύλιο

tags :
Valls (πρωθ. Γαλλίας): Η Le Pen πρεσβεύει τη διαίρεση – Μπορεί να οδηγήσει τη Γαλλία σε εμφύλιο
Εντείνεται η πολιτική αντιπαράθεση στη Γαλλία ενόψει του δεύτερου γύρου των περιφερειακών εκλογών
Την θέση ότι η επικεφαλής του ακροδεξιού «Εθνικού Μετώπου» Marine Le Pen μπορεί να οδηγήσει τη Γαλλία σε εμφύλιο διατύπωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Manuel Valls.
Σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό France Inter, ο Valls υποστήριξε ότι «υπάρχουν δύο προοπτικές για την χώρα μας».
«Η μια προοπτική είναι αυτή του ακροδεξιού «Εθνικού Μετώπου», το οποίο επί της ουσίας πρεσβεύει τη διάσπαση.
Αυτή η διαίρεση μπορεί να οδηγήσει σε εμφύλιο πόλεμο» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας.
«Και υπάρχει και η άλλη προοπτική, αυτή της Δημοκρατίας και των αξιών, οι οποίες οδηγούν στην ενότητα» τόνισε ο Valls και ενώ απομένουν μόλις δύο 24ωρα από το δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών της προσεχής Κυριακής 13 Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, η επιτυχία της Le Pen και του Εθνικού Μετώπου φαίνεται πως δεν θα επαναληφθεί στο δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών, καθώς Σοσιαλιστές και Ρεπουμπλικάνοι ενώνουν τις δυνάμεις τους απέναντι στους υποψηφίους του Εθνικού Μετώπου.  
«Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής, το πολιτικό σύστημα της Γαλλίας πρέπει να αρχίσει να επικεντρώνει τις προσπάθειες του στην υλοποίηση ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων, και στο εσωτερικό και στο ευρωπαϊκό μέτωπο.
Διαφορετικά, ένας ολοένα αυξανόμενος αριθμός Γάλλων ψηφοφόρων θα μπορούσε να πειστεί από τη Le Pen ότι η κυρίαρχη πολιτική ελίτ βάζει την πολιτική επιβίωση της πάνω από το συμφέρον του κράτους» επισημαίνει ο πολιτικός αναλυτής Vincenzo Scarpetta στο Open Europe.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης