Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση με πτώση στις τιμές πετρελαίου - Με απώλειες 12% έκλεισε η εβδομάδα για το «μαύρο χρυσό»

Έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση με πτώση στις τιμές πετρελαίου - Με απώλειες 12% έκλεισε η εβδομάδα για το «μαύρο χρυσό»
Τα προθεσμιακά συμβόλαια Ιανουαρίου 2016 στο Brent διαπραγματεύτηκαν μέχρι τα 37,36 δολάρια ανά βαρέλι
Συνεχίστηκε και την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015 - για έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση - η πτώση των προθεσμιακών τιμών του πετρελαίου, η οποία τρομάζει τις κεφαλαιαγορές παγκοσμίως.
Κατά τη διάρκεια της εβδομάδος που μόλις ολοκληρώθηκε, οι τιμές του «μαύρου χρυσού» κατέγραψαν απώλειες περίπου 12%.
Την Παρασκευή, η τιμή του πετρελαίου Brent για πρώτη φορά από το Δεκέμβριο 2008 έπεσε κάτω από το ψυχολογικό όριο των 38 δολαρίων ΗΠΑ ανά βαρέλι μετά τις προειδοποιήσεις που απηύθυνε προς πάσα κατεύθυνση ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA) ότι το πρόβλημα της υπερπροσφοράς πετρελαίου θα ενταθεί το 2016.
Τα προθεσμιακά συμβόλαια Ιανουαρίου 2016 στο Brent υποχώρησαν εκ νέου και διαπραγματεύτηκαν μέχρι τα 37,36 δολάρια ανά βαρέλι - μόλις ένα δολάριο πάνω από τα 36,20 δολάρια που είχε καταγραφεί κατά τη διάρκεια της χρηματο-οικονομικής κρίσης - για να καταγράψουν τελικά πτώση 4,43%, στα 37,97 δολάρια ανά βαρέλι.
Απώλειες 3,1% κατέγραψε η τιμή των προθεσμιακών συμβολαίων Ιανουαρίου 2016 του West Texas Intermediate (WTI), που κατήλθαν στα 35,62 δολάρια ανά βαρέλι.
Η είδηση ότι οι αμερικανικές εταιρείες εξόρυξης περιόρισαν τον αριθμό των εν λειτουργία πετρελαϊκών εξεδρών τους για 14η από τις τελευταίες 15 εβδομάδες, συνέδραμε μόνον στον οριακό περιορισμό των απωλειών των τιμών πετρελαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης