Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στις ευρωαγορές με την προσοχή στραμμένη σε ευρώ - πετρέλαιο – Στο επίκεντρο και η FED

Κέρδη στις ευρωαγορές με την προσοχή στραμμένη σε ευρώ - πετρέλαιο – Στο επίκεντρο και η FED
Η αμερικανική κεντρική τράπεζα αναμένεται ευρέως ότι θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων στη συνεδρίασή της αυτή την εβδομάδα
Θετικό τέμπο καταγράφεται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στο ευρώ, αλλά και το πετρέλαιο, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και η συνεδρίαση της FED αργότερα μέσα στην εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας εκτιμάται ευρέως ότι θα προχωρήσει στην πρώτη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων ύστερα από επτά χρόνια.
Ειδικότερα, εκτιμάται ότι την Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου, η FED θα ανακοινώσει αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης και ύστερα πολύ σταδιακές αυξήσεις.
Αν και η αύξηση έχει σε μεγάλο βαθμό σηματοδοτηθεί από τη FED, η αναμονή μέχρι τη συνεδρίαση εκτιμάται ότι θα δοκιμάσει τα… νεύρα των αγορών αυτή την εβδομάδα.
Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο της προσοχής παραμένουν και οι τιμές του πετρελαίου στις παγκόσμιες αγορές.
Στην αγορά της Ασίας, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανού αργού σημείωσαν πτώση κατά 17 σεντ ή 0,48%, στα 35,44 δολάρια το βαρέλι, ενώ του πετρελαίου Brent υποχώρησαν κατά 27 σεντ ή 0,7%, στα 37,66 δολάρια το βαρέλι.
Σημειώνεται ότι την Παρασκευή, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας προειδοποίησε ότι η παγκόσμια υπερπροσφορά αργού πετρελαίου θα μπορούσε να επιδεινωθεί το 2016, καθώς ο ΟΠΕΚ θα συνεχίζει την άντληση περισσότερων ποσοτήτων πετρελαίου.
Στα της συνεδρίασης, περί τις 10:30 π.μ., ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει διευρυμένα κέρδη περί το 1%, στις 10.439,30 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημειώνει άνοδο 0,92%, στις 6.005,30 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι ενισχύεται κατά 1,06%, στις 4.598 μονάδες.
Θετικό το κλίμα και στις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, με τον δείκτη IBEX 35 στη Μαδρίτη να σημειώνει άνοδο 0,55%, στις 9.686,50 μονάδες και τον FTSE MIB στο Μιλάνο να ενισχύεται κατά 0,74%, στις 21.170 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600, τέλος, καταγράφει κέρδη 0,58%, διαπραγματευόμενος στις 357,84 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης