Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Συνελήφθη ισλαμιστής ιεροκήρυκας με την κατηγορία της στρατολόγησης μαχητών

Γερμανία: Συνελήφθη ισλαμιστής ιεροκήρυκας με την κατηγορία της στρατολόγησης μαχητών
Ο Sven Lau, 35 ετών, είναι ύποπτος για τη στρατολόγηση Γερμανών που ζουν μέσα ή πέριξ της πόλης Ντίσελντορφ προκειμένου να ενωθούν με ομάδες μαχητών στη Συρία και το Ιράκ
Στη σύλληψη ενός ισλαμιστή ιεροκήρυκα προχώρησαν σήμερα, Τρίτη, οι αρχές στη Γερμανία, με την κατηγορία της στρατολόγησης μαχητών για μια ομάδα μαχητών στη Συρία και της αγοράς και παράδοσης στρατιωτικού εξοπλισμού, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα.
Ο Sven Lau, 35 ετών, είναι ύποπτος για τη στρατολόγηση Γερμανών που ζουν μέσα ή πέριξ της πόλης Ντίσελντορφ προκειμένου να λάβουν μέρος σε εχθροπραξίες στο εξωτερικό και μάλιστα, εκτιμάται ότι ήδη έχει στρατολογήσει δύο μαχητές, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της γερμανικής εισαγγελίας.
Εκατοντάδες Γερμανοί έχουν φύγει από τη χώρα προκειμένου να συμμετάσχουν στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ από το 2012, σημειώνει το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών.
Ο Lau είναι μέλος ενός παρακλαδιού της ομάδας με το όνομα Jaish al-Muhajireen wal-Ansar, που σύμφωνα με τον γερμανό εισαγγελέα υποστηρίζει το Ισλαμικό Κράτος.
Ο υπουργός Εσωτερικών, Ralf Jaeger, είπε ότι ο Lau θεωρείται ένας μεταξύ των κορυφαίων στις γερμανικές ομάδες Σαλαφιστών, που ενθαρρύνουν νέους ανθρώπους να μετέχουν σε ομάδες τζιχαντιστών στο Ιράκ και τη Συρία.
Οι ιεροκήρυκες των Σαλαφιστών, πρόσθεσε, χρησιμοποιούσαν την προπαγάνδα, δοξάζοντας τη βία και ριζοσπαστικοποιώντας νέους ανθρώπους με το πρόσχημα ότι βοηθούν ανθρώπους που υποφέρουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης