Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Η επιστροφή του Ιράν στη διεθνή αγορά πετρελαίου θα καθορίσει τις εξελίξεις - Πρόβλημα για τον OPEC

Bloomberg: Η επιστροφή του Ιράν στη διεθνή αγορά πετρελαίου θα καθορίσει τις εξελίξεις - Πρόβλημα για τον OPEC
Οι εξαγωγές πετρελαίου από τις ΗΠΑ επηρεάζουν περισσότερο την παραγωγή πετρελαίου στη δυτική Αφρική
Η δυναμική επανείσοδος του Ιράν στη διεθνή αγορά πετρελαίου που θα ακολουθήσει την επικείμενη άρση των κυρώσεων της Δύσης εναντίον του, αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα του πετρελαϊκού καρτέλ OPEC, το οποίο επιμένει να μην μειώνει την ημερήσια παραγωγή του, συμβάλλοντας στην κατακρήμνιση των τιμών του «μαύρου χρυσού».
Αυτό αναφέρει το ειδησεογραφικό δίκτυο Bloomberg, σχολιάζοντας την άρση - προσεχώς - της απαγόρευσης εξαγωγών πετρελαίου από τις ΗΠΑ μετά από 40 χρόνια.
Η τροφοδοσία της διεθνούς αγοράς με αμερικανικό - κυρίως σχιστολιθικό - πετρέλαιο, δεν είναι αυτή που θα καθορίσει τις διεθνείς τιμές, όμως τα εκατομμύρια βαρελιών που έχει τη δυνατότητα να προσφέρει μηνιαίως το Ιράν έχουν τη δύναμη να επηρεάσουν τις εξελίξεις και να αλλάξουν τις ισορροπίες.
Οι εξαγωγές πετρελαίου από τις ΗΠΑ φέρονται να επηρεάζουν περισσότερο την παραγωγή πετρελαίου στη δυτική Αφρική, με τα δύο είδη «μαύρου χρυσού» να ανήκουν στην ίδια «ελαφρά» κατηγορία.
Μάλιστα, η εξόρυξη σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ ανάγκασε τη Νιγηρία να αναζητήσει νέες αγορές διάθεσης του πετρελαίου της, λόγω της μείωσης των εξαγωγών της στην αμερικανική αγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης