Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη και επενδυτική αισοδοξία στη Wall Street μετά την αύξηση των επιτοκίων της Fed - Στο +1,45% ο S&P 500

tags :
Κέρδη και επενδυτική αισοδοξία στη Wall Street μετά την αύξηση των επιτοκίων της Fed - Στο +1,45% ο S&P 500
Ο Dow Jones Industrial Average (DJIA) κέρδισε το 1,28% της αξίας του
Με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία «υποδέχθηκαν» την πρώτη αύξηση επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τραπέζης των ΗΠΑ (Federal Reserve) οι επενδυτές στη Wall Street την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015, με την κεφαλαιαγορά των ΗΠΑ να καταγράφει ευρεία άνοδο τιμών και τους βασικούς δείκτες να κερδίζουν άνω του 1,2% της αξίας τους.
Συγκεκριμένα, ο βασικός δείκτης S&P 500 κατέγραψε κέρδη 1,45%, για να ανέλθει στις 2.073,06 μονάδες, ενώ ο Dow Jones Industrial Average (DJIA) κέρδισε 1,28% της αξίας του, για να ενισχυθεί στις 17.748,89 μονάδες.
Ημερήσια κέρδη 1,52% κατέγραψε ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq Composite, που ενισχύθηκε στις 5.071,13 μονάδες.
Η έκταση της θετικής αντίδρασης των επενδυτών δεν δικαιολογείται απόλυτα από τις διευκρινίσεις και την αιτιολόγηση που παρείχε η επικεφαλής της Fed, Janet Yellen αναφορικά με την αύξηση των επιτοκίων.
Η Yellen προσπάθησε να μετριάσει τις προσδοκίες της παγκόσμιας επενδυτικής κοινότητας αναφορικά με ενδεχόμενες νέες αυξήσεις επιτοκίων στο μέλλον, τις οποίες συνέδεσε άρρηκτα με την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, αλλά και της αγοράς εργασίας της.
Η ακριβής πορεία ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας θα βρίσκεται διαρκώς στο «μικροσκόπιο» της Fed, με την Yellen να μην διστάζει να αναφέρει ότι η κεντρική τράπεζα του δολαρίου εξετάζει να θεσμοθετήσει τη δυνατότητά της να θέτει αρνητικά παρεμβατικά επιτόκια.
Στο μεταξύ, το ADR της Εθνικής Τραπέζης κατέγραψε νέα υποχώρηση 5,80%, για να περιοριστεί στα 0,325 δολάρια ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης