Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου λόγω μεγάλης αύξησης των αποθεμάτων στις ΗΠΑ - Πτώση 1,18% του Brent

Νέα υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου λόγω μεγάλης αύξησης των αποθεμάτων στις ΗΠΑ - Πτώση 1,18% του Brent
Τα αποθέματα των ΗΠΑ σε αργό πετρέλαιο είναι πλέον από τα υψηλότερα που έχουν καταγραφεί τα τελευταία 80 χρόνια
Δεν έχει τέλος η υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου, με την προθεσμιακή τιμή του Brent να υποχωρεί περαιτέρω την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015 κατά 1,18%, στα 37,54 δολάρια ανά βαρέλι, έχοντας απωλέσει επιπλέον 45 σεντς σε σύγκριση με την Τετάρτη.
Αντίστοιχα, το αργό πετρέλαιο κατέγραψε πτώση 1,69%, για να περιοριστεί στα 34,92 δολάρια ανά βαρέλι κάτω από το «φράγμα» των 35 δολαρίων, με το West Texas Intermediate (WTI) να καταγράφει υποχώρηση 1,72% στα 34,91 δολάρια.
Το αρνητικό κλίμα στη διεθνή αγορά ενέτεινε η ανακοίνωση στοιχείων από την ενεργειακή υπηρεσία EIA των ΗΠΑ, σύμφωνα με την οποία η προμήθεια της αγοράς φυσικού αερίου υποχώρησε κατά 34 δισ. κυβικά πόδια, περισσότερο απ' όσο ανέμεναν οι αγορές.
Επιπλέον, τα αποθέματα των ΗΠΑ σε αργό πετρέλαιο αυξήθηκαν σημαντικά κατά 4,8 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που ολοκλήρωθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 2015, γεγονός που εξέπληξε την αγορά.
Το σύνολο των 490,7 εκατ. βαρελιών αποθεμάτων των ΗΠΑ σε αργό πετρέλαιο αυτήν την περίοδο είναι από τα υψηλότερα που έχουν καταγραφεί τα τελευταία 80 χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης