Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χριστιανική εκκλησία της Δαμασκού επισκέφθηκε ο Σύρος πρόεδρος Assad με τη σύζυγό του

tags :
Χριστιανική εκκλησία της Δαμασκού επισκέφθηκε ο Σύρος πρόεδρος Assad με τη σύζυγό του
Ο περίβολος της εκκλησίας επλήγη από όλμους μια ημέρα πριν από την άφιξη του προεδρικού ζεύγους
Μια απροσδόκητη εμφάνιση έκανε ο Σύρος πρόεδρος Bashar al Assad συνοδευόμενος από τη σύζυγο του σε εκκλησία της Δαμασκού όπου παρακολούθησαν τις πρόβες της χορωδίας ενόψει της εορτής των Χριστουγέννων.
Ο ναός βρίσκεται κοντά στη γραμμή του μετώπου στην πρωτεύουσα Δαμασκό όπου μαίνονται σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των ανταρτών.



Μάλιστα ο περίβολος της εκκλησίας επλήγη από όλμους μια ημέρα πριν από την άφιξη του προεδρικού ζεύγους.
Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο, μετέδωσε εικόνες όπου διακρίνονται ο Assad και η σύζυγός του Asma ενώ επισκέπτονται κατά τη διάρκεια της νύχτας τον καθεδρικό ναό της Παναγίας της Δαμασκού, όπου ο Σύρος πρόεδρος συνομίλησε με τα μέλη της χορωδίας.
Στη συνέχεια ο Σύρος πρόεδρος κάθισε κοντά στην Αγία Τράπεζα και παρακολούθησε ένα ρεσιτάλ από χριστουγεννιάτικους ύμνους.



Ο ιερός ναός βρίσκεται σε απόσταση μόλις 2 χιλιομέτρων από το Τζομπάρ, μια συνοικία που ελέγχουν οι αντάρτες στην ανατολική Γούτα, στα ανατολικά της Δαμασκού, η οποία πλήττεται εδώ και μήνες από τους σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς των συριακών ενόπλων δυνάμεων και πρόσφατα η ρωσική πολεμική αεροπορία εξαπέλυσε επιδρομές που είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν δεκάδες άνθρωποι, κυρίως άμαχοι.


Ο Assad παρουσιάζει τον εαυτό του, στις πιο πρόσφατες συνεντεύξεις που έχει δώσει σε δυτικά μέσα ενημέρωσης, ως έναν προστάτη των μειονοτήτων της Συρίας, υποστηρίζοντας ότι η διακυβέρνησή του αποτελεί ένα παράδειγμα της θρησκευτικής ανεκτικότητας σε μια χώρα που απειλείται από τις ισλαμιστικές οργανώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης