Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστρία: Πρώτη πολιτική δύναμη στις δημοσκοπήσεις εμφανίζεται το ακροδεξιό κόμμα Ελεύθεροι με 30%

Αυστρία: Πρώτη πολιτική δύναμη στις δημοσκοπήσεις εμφανίζεται το ακροδεξιό κόμμα Ελεύθεροι με 30%
Τα δύο συγκυβερνώντα κόμματα, το Σοσιαλδημοκρατικό και το συντηρητικό Λαϊκό, ακολουθούν με ποσοστά που υπολείπονται 
Ραγδαία φαίνεται ότι είναι η άνοδος του ακροδεξιού κόμματος στην Αυστρία, μια χώρα που βρίσκεται στο επίκεντρο της προσφυγικής κρίσης, καθώς 27 μήνες μετά από τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές στην Αυστρία, το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων, εμφανίζεται πρώτο στις δημοσκοπήσεις.
Η τελευταία μέτρηση που έγινε για λογαριασμό της μεγαλύτερης αυστριακής εφημερίδας της Kronen Zeitung, έδειξε ότι οι ακροδεξιοί, που είναι το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, ενώ το ποσοστό τους έφτασε το 33%.
Τα δύο συγκυβερνώντα κόμματα, το Σοσιαλδημοκρατικό και το συντηρητικό Λαϊκό, ακολουθούν με ποσοστά που υπολείπονται αρκετά εκείνου των Ελευθέρων.
Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα - το οποίο ηγείται του σημερινού κυβερνητικού συνασπισμού - με ποσοστό 25-27%, στην τρίτη το Λαϊκό Κόμμα με ποσοστό 24-26% και ακολουθούν οι Πράσινοι (12-14%) και το νεοφιλελεύθερο ΝΕΟΣ (4-6%).
Σε άλλη δημοσκόπηση, η οποία δημοσιεύεται στο νέο τεύχος του εβδομαδιαίου πολιτικοοικονομικού περιοδικού «Προφίλ» που κυκλοφορεί αύριο, το Κόμμα των Ελευθέρων εμφανίζεται με ποσοστό 31% και ακολουθούν το Λαϊκό Κόμμα με 24%, οι Σοσιαλδημοκράτες με 22%, οι Πράσινοι με 13% και ΝΕΟΣ με 8%.
Το υψηλότερο ποσοστό για το Κόμμα των Ελευθέρων, στο 33%, διαπιστώνει η δημοσκόπηση της εφημερίδας Österreich, με τους Σοσιαλδημοκράτες να βρίσκονται στη δεύτερη θέση με ποσοστό 23%, το Λαϊκό Κόμμα στην τρίτη θέση με 21% και να έπονται Πράσινοι με 12% και ΝΕΟΣ με 8%.
Οι πρόσφατες εξελίξεις, όπως οι τεράστιες προσφυγικές ροές με τη μεγάλη αύξηση των αιτήσεων χορήγησης ασύλου στην Αυστρία και η άνοδος της ανεργίας, ευνοούν εξαιρετικά το κόμμα των Ελευθέρων.
Εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο αυτά τα ζητήματα - και ιδιαίτερα το προσφυγικό - οι Ελεύθεροι σημείωσαν εντυπωσιακές επιτυχίες στις πρόσφατες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές στο ομόσπονδο κρατίδιο της Άνω Αυστρίας, όπου διπλασίασαν τη δύναμή τους φτάνοντας ποσοστό πάνω από το 30%, όπως και στον δήμο και στο ομόσπονδο κρατίδιο της Βιέννης, όπου άγγιξαν επίσης το 30%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης