Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πώς σχεδιάζει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις το 2016 η Deutsche Bank - Αλλάζει τη στρατηγική της

tags :
Πώς σχεδιάζει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις το 2016 η Deutsche Bank - Αλλάζει τη στρατηγική της
Η τράπεζα το 2016 σχεδιάζει να συνεχίσει την πώληση στοιχείων ενεργητικού της που δεν θεωρεί ότι σχετίζονται με τον πυρήνα των δραστηριοτήτων της
Με θέση στο συμβούλιο διευθυντών (management board) της Deutsche Bank θα εκπροσωπούνται από την 1η Ιανουαρίου 2016 οι επικεφαλής των τμημάτων θεσμικών επενδυτών, επιχειρήσεων, θεματοφυλάκων και ιδιώτών πελατών, γύρω από τα οποία αναδιαρθρώθηκε η τράπεζα το 2015.
Η τράπεζα προετοιμάστηκε γι' αυτό το σκοπό καταργώντας τις περισσότερες επιτροπές του συμβουλίου και αναθέτωντας τη σχετική ευθύνη αυτών σε άτομα - όπου αυτό ήταν δυνατόν - με στόχο την επιτάχυνση της λήψης αποφάσεων και τη βέλτιστη χρήση του χρόνου του διευθυντικού προσωπικού.
Αυτό αναφέρει στο μήνυμά της προς το προσωπικό η ανώτατη διοίκηση της Deutsche Bank αναφορικά με την πορεία που θα ακολουθήσει η τράπεζα στο επερχόμενο έτος.
Μεταξύ άλλων, η Deutsche Bank έχει μειώσει την πολυπλοκότητα των διαδικασιών της, ενώ έχει επενδύσει σε συστήματα που υπηρετούν τον πελάτη με καλύτερο τρόπο και μειώνουν παράλληλα το λειτουργικό κόστος.
Για το 2016, η τράπεζα σχεδιάζει να συνεχίσει την πώληση στοιχείων ενεργητικού της που δεν θεωρεί ότι σχετίζονται με τον πυρήνα των δραστηριοτήτων της (non-core assets).
Η διοίκηση αναφέρει στο μήνυμά της προς το προσωπικό - στο οποίο μεταξύ άλλων εκφράζει ευχαριστίες για την προσπάθειά του - ότι μόνον με ειλικρίνεια απέναντι στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η τράπεζα και με ρεαλισμό αναφορικά με το πραγματικό μέγεθος αυτών, θα καταφέρει να βρει τον τρόπο να τις ξεπεράσει.
Τελικά, το 2016 θα αποτελέσει για την Deutsche Bank μέρος ενός πολυετούς προγράμματος αναδιάρθρωσης, το οποίο αν και δύσκολο, απαιτείται για να διασφαλίσει ένα «ισχυρότερο μέλλον».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης