Τελευταία Νέα
Διεθνή

Aντιστροφή της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ ζητά αξιωματούχος της τράπεζας

tags :
Aντιστροφή της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ ζητά αξιωματούχος της τράπεζας
Σε αντιστροφή της νομισματικής πολιτικής καλεί την ΕΚΤ αναπληρωματικό μέλος της τράπεζας. Ζητά μείωση αντί αύξησης επιτοκίων μέσα στο τρέχον έτος για να αποτρέψει της εκ νέου ύφεση στην Ευρωζώνη.
«Συστήνω μείωση του κόστους δανεισμού κατά 50 μονάδες για να μειωθεί ο κίνδυνος επανεμφάνισης της ύφεσης», δήλωσε ο Τζούλιαν Κάλοου, επικεφαλής οικονομολόγος της Barclays Capital στο Λονδίνο. «Η επιδείνωση της οικονομίας έχει γίνει αρκετά ανησυχητική και δικαιολογεί την αναστροφή της αύξησης των επιτοκίων από την ΕΚΤ», πρόσθεσε ο ίδιος.
Η αντιστροφή της νομισματικής πολιτικής δεν είναι πρωτόγνωρο φαινόμενο. Το 2008 η ΕΚΤ αύξησε τα επιτόκια τον Ιούλιο, πριν αναγκαστεί να τα μειώσει εκ νέου σε ιστορικό χαμηλό μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers, που έδωσε το έναυσμα για την παγκόσμια ύφεση. Τρία χρόνια αργότερα, ο κίνδυνος μιας νέας παγκόσμιας ύφεσης έχει αυξηθεί, καθώς η Ευρώπη αγωνίζεται ενάντια στην κρίση χρέους και η οικονομία των ΗΠΑ κλυδωνίζεται με την ανεργία σε ποσοστά που ξεπερνούν το 9%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης