Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Αμετάβλητες οι παραγγελίες διαρκών αγαθών τον Νοέμβριο του 2015 στις ΗΠΑ

tags :
ΗΠΑ: Αμετάβλητες οι παραγγελίες διαρκών αγαθών τον Νοέμβριο του 2015 στις ΗΠΑ
Αναλυτές εκτιμούσαν μείωσή τους κατά 0,6%
Αμετάβλητες διατηρήθηκαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2015, όταν αναλυτές εκτιμούσαν μείωσή τους κατά 0,6% και ύστερα από άνοδό τους κατά 2,9% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου.
Μάλιστα, εκτιμάται ότι θα είχαν υποχωρήσει κατά 1,5% αν δεν καταγραφόταν μεγάλη αύξηση στις παραγγελίες από το Πεντάγωνο.
Σε ορισμένους βιομηχανικούς κλάδους η ζήτηση ήταν ισχυρή. Οι παραγγελίες νέων αυτοκινήτων και φορτηγών, για παράδειγμα, αυξήθηκαν κατά 1,5%, μια αύξηση που αντισταθμίστηκε σε μεγάλο βαθμό από την πτώση 22,2% στις κρατήσεις εμπορικών τζετ.
Αν εξαιρεθούν αυτοκίνητα και αεροσκάφη, οι κρατήσεις των οποίων είναι μη προβλέψιμες από μήνα σε μήνα, οι παραγγελίες εκτός του κλάδου μεταφορών υποχώρησαν κατά 0,1% τον Νοέμβριο.
Επιπλέον, οι επιχειρηματικές επενδύσεις υποχώρησαν κατά 1,8% το περασμένο 12μηνο, συγκρατώντας την οικονομία από το να επιτύχει την πλήρη αναπτυξιακή δυναμική της.
Το ισχυρό δολάριο και η αδύναμη παγκόσμια οικονομία έχουν πλήξει τους αμερικανούς εξαγωγείς, ενώ το φθηνό πετρέλαιο έχει οδηγήσει σε τεράστιες περικοπές κόστους τους εγχώριους παραγωγούς ενέργειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης