Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης: Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο πρόσφυγες πέρασαν στην ΕΕ το 2015 – Κέρδη ρεκόρ για τους δουλεμπόρους

Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης: Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο πρόσφυγες πέρασαν στην ΕΕ το 2015 – Κέρδη ρεκόρ για τους δουλεμπόρους
Οι δουλέμποροι στην Ευρώπη έχουν κερδίσει περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια από το 2000 και μετά
Την εκτίμηση ότι περισσότεροι από 1 εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν το 2015 στην Ευρωπαϊκή Ένωση διατυπώνει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.
Βάσει των στοιχείων του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, η πορεία αυτή εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων έχει αφήσει πίσω της σχεδόν 3.700 ανθρώπους νεκρούς ή αγνοούμενους αλλά παράλληλα έχει αποφέρει και τεράστια κέρδη στους δουλεμπόρους.
«Αυτοί είναι τρεις ή τέσσερις φορές περισσότεροι μετανάστες και πρόσφυγες σε σχέση με αυτούς που ήρθαν το 2014 και οι θάνατοι έχουν ήδη μακράν ξεπεράσει τους θανάτους του περασμένου έτους», τόνισε μιλώντας στο Reuters ο William Lacy Swing, επικεφαλής του Οργανισμού.
Όπως αναφέρει το Reuters, σχεδόν όλοι οι πρόσφυγες έφτασαν στην ΕΕ από τη Μεσόγειο και το Αιγαίο, ενώ οι μισοί ήταν Σύροι που προσπαθούν να διαφύγουν τον πόλεμο.
Ένα 20% ήταν Αφγανοί και ένα 7% ήταν Ιρακινοί, βάσει κοινής ανακοίνωσης του ΔΟΜ και της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες.
Ο Swing τόνισε πως οι έμποροι ανθρώπων πιθανότατα κέρδισαν τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο δολάρια, παίρνοντας «από 2.000 μέχρι ίσως 6.000 δολάρια, ανάλογα με τον αριθμό των μελών της οικογένειας και ανάλογα με τον κύκλο των εμπόρων».
Ο ΔΟΜ εκτιμά πως οι έμποροι στην Ευρώπη έχουν βγάλει 10 δισ. δολάρια ή και πολύ παραπάνω από το 2000 και μετά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης