Τελευταία Νέα
Διεθνή

La Sexta: Τα δύο τρίτα των ψηφοφόρων στην Ισπανία δεν θέλουν νέες εκλογές

La Sexta: Τα δύο τρίτα των ψηφοφόρων στην Ισπανία δεν θέλουν νέες εκλογές
Σε πολιτικό αδιέξοδο βρίσκεται η Ισπανία, μετά τις βουλευτικές εκλογές της 20ής Δεκεμβρίου
Κατά της διεξαγωγής νέων εκλογών τάσσονται τα δύο τρίτα των ψηφοφόρων στην Ισπανία, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση για λογαριασμό του τηλεοπτικού καναλιού «La Sexta».
Επιπλέον, μόλις το 7% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα ψήφιζαν διαφορετικά αν διεξάγονταν νέες εκλογές, ενώ το 87,1% δήλωσαν πως θα ψήφιζαν το ίδιο.
Υπενθυμίζεται ότι το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP) κέρδισε τις περισσότερες ψήφους στις εκλογές της Κυριακής (20/12) άλλα έχασε την απόλυτη πλειοψηφία, με τους Σοσιαλιστές (PSOE) να καταλαμβάνουν τη δεύτερη θέση.
Και τα δύο κόμματα έχασαν έδαφος από νεόκοπα κόμματα, όπως οι φιλελεύθεροι Ciudadanos (Πολίτες) και οι αριστεροί Podemos (Μπορούμε), με την Ισπανία να βυθίζεται σε πολιτικό αδιέξοδο.
Αναλυτικότερα, μόνο το 1,4% των υποστηρικτών του PP θα ψήφιζαν διαφορετικά σε νέες εκλογές, ενώ το 6,8% εκείνων που στήριξαν το PSOE θα ψήφιζαν άλλο κόμμα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.
Το 27% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα προτιμούσαν να δουν τον ηγέτη του PP Mariano Rajoy να διατηρεί τη θέση του πρωθυπουργού, ενώ το 26% είπαν ότι πρέπει να τον αντικαταστήσει ο ηγέτης των Podemos Pablo Iglesias.
Ακόμα, το 20% υποστηρίζει τον ηγέτη του PSOE Pedro Sanchez, ενώ τον Albert Rivera μόλις το 12%.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης