Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wall Street Journal: Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν μαζικές απελάσεις χιλιάδων παράνομων μεταναστών

Wall Street Journal: Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν μαζικές απελάσεις χιλιάδων παράνομων μεταναστών
Η αμερικανική κυβέρνηση προσανατολίζεται σε άγριο κυνηγητό για να αντιμετωπίσει τη ροή των μεταναστών από τα νότια σύνορά της
Προετοιμασίες για μία γιγαντιαία εθνική επιχείρηση, κατά την οποία θα απελαθούν χιλιάδες παράνομοι μετανάστες με προέλευση από την Κεντρική Αμερική, φέρεται να πραγματοποιεί η αμερικανική Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφαλείας.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal, η επιχείρηση θα έχει ως στόχο οικογένειες παράνομων μεταναστών οι οποίες έχουν ήδη λάβει προειδοποίηση ότι πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα, αλλά δεν το έχουν κάνει.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η WSJ επικαλείται πηγή μέσα στην κυβέρνηση με γνώση του όλου σχεδιασμού.
Οι επιδρομές από την Υπηρεσία Μετανάστευσης και Τελωνείων των ΗΠΑ, μία μονάδα της Υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλειας, αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιανουάριο και θα έχουν ως στόχο, σύμφωνα με την πηγή της εφημερίδας, εκατοντάδες οικογένειες που μπήκαν παράνομα στη χώρα και έχουν αγνοήσει τις τελικές προειδοποιήσεις να την εγκαταλείψουν.
Ως τέτοια εντολή νοείται απόφαση ειδικού δικαστηρίου για τη μετανάστευση.
Ο αριθμός των οικογενειών που συρρέουν στα νοτιοδυτικά σύνορα των ΗΠΑ έχει αυξηθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες, λόγω της έκρυθμης κατάστασης με τις συμμορίες που λυμαίνονται το Ελ Σαλβαδόρ και την Ονδούρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης