Τελευταία Νέα
Διεθνή

Valls (πρωθ. Γαλλίας): Απαράδεκτη η βεβήλωση χώρου μουσουλμανικής προσευχής στην Κορσική

Valls (πρωθ. Γαλλίας): Απαράδεκτη η βεβήλωση χώρου μουσουλμανικής προσευχής στην Κορσική
Οι διαδηλωτές λεηλάτησαν μια μουσουλμανική αίθουσα προσευχής στο Αιάκειο της Κορσικής
Την "απαράδεκτη βεβήλωση" μιας αίθουσας προσευχής για μουσουλμάνους πιστούς στο Αιάκειο της Κορσικής, κατήγγειλε ο Γάλλος πρωθυπουργός, Manuel Valls.
«Κορσική: μετά την απαράδεκτη επίθεση στους πυροσβέστες, απαράδεκτη βεβήλωση ενός μουσουλμανικού χώρου προσευχής.
Σεβασμός στον νόμο της δημοκρατίας», έγραψε στο Twitter ο Γάλλος πρωθυπουργός.
Σημειώνεται ότι ο χώρος προσευχής για μουσουλμάνους πιστούς στο Αιάκειο της Κορσικής, λεηλατήθηκε από διαδηλωτές που προσπάθησαν να κάψουν αντίτυπα του Κορανίου.
Ειδικότερα, περίπου 250-300 άνθρωποι εισέβαλαν την ημέρα των Χριστουγέννων, σε μια λαϊκή συνοικία στο Αιάκειο της Κορσικής, όπου μία ημέρα πριν, δηλαδή το βράδυ της Πέμπτης, είχαν τραυματιστεί δύο πυροσβέστες και ένας αστυνομικός.
Οι διαδηλωτές λεηλάτησαν μια μουσουλμανική αίθουσα προσευχής, φωνάζοντας αντιαραβικά συνθήματα.
Περίπου 600 άτομα που συγκεντρώθηκαν χθες, Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου, το απόγευμα στο Αιάκειο για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους πυροσβέστες και τον αστυνομικό, που σύμφωνα με τις τοπικές αρχές έπεσαν σε «ενέδρα πολλών κουκουλοφόρων νεαρών».
Τα επεισόδια που σημειώθηκαν σε μια «ημέρα προσευχής τόσο για τους μουσουλμάνους όσο και για τους χριστιανούς» καταδίκασε και το Εθνικό Παρατηρητήριο ενάντια στην Ισλαμοφοβία του Γαλλικού Συμβουλίου Μουσουλμανικής Πίστης (CFCM).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης