Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στις ασιατικές αγορές, παρά την έντονη μεταβλητότητα – Στο επίκεντρο το πετρέλαιο

Κέρδη στις ασιατικές αγορές, παρά την έντονη μεταβλητότητα – Στο επίκεντρο το πετρέλαιο
Oι όγκοι συναλλαγών ήταν πολύ χαμηλοί σε όλη την περιοχή και ακόμη χαμηλότεροι απ' ό,τι τις παραμονές των Χριστουγέννων την περασμένη εβδομάδα
Ανοδικά ολοκλήρωσαν τα ασιατικά χρηματιστήρια τη δεύτερη ημέρα της τελευταίας εβδομάδας του έτους, αφού οι αγορές σε Ιαπωνία και Νότιο Κορέα από τις αρχικές απώλειες γύρισαν εν τέλει σε θετικό έδαφος, ενώ και στην Κίνα η αγορά έκλεισε στο πράσινο, ύστερα από έντονη μεταβλητότητα.
«Οι αγορές στην Ασία προσπέρασαν τις ταλαντεύσεις στην τιμή του πετρελαίου και τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την Κίνα χθες, Δευτέρα, ωθούμενες διστακτικά στο πράσινο», σημειώνει ο Angus Nicholson, αναλυτής αγορών.
Ωστόσο, προσθέτει, οι όγκοι συναλλαγών ήταν πολύ χαμηλοί σε όλη την περιοχή και ακόμη χαμηλότεροι απ' ό,τι τις παραμονές των Χριστουγέννων την περασμένη εβδομάδα, ενώ σημειώνει ότι κύριοι ανοδικοί παράγοντες ήταν οι κλάδοι ενέργειας και πρώτων υλών.
Οι τιμές του πετρελαίου είχαν μια ελαφρά ανάκαμψη τις τελευταίες ώρες διαπραγμάτευσης στην Ασία, με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τον Φεβρουάριο του αμερικανικού αργού να σημειώνουν άνοδο 0,46%, στα 36,98 δολ. το βαρέλι, ύστερα από πτώση 3,4% χθες.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το Brent σημείωναν άνοδο 0,49%, στα 36,80 δολ. το βαρέλι.
Στα της συνεδρίασης, ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο έκλεισε με άνοδο 0,58%, στις 18.982,23 μονάδες και ο Kospi στη Νότια Κορέα στο +0,11% και τις 1.966,31 μονάδες.
Στην Κίνα, ο China A50 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ενισχυμένος κατά 0,87%, στις 10.776,15 μονάδες και ο Hang Seng κατέγραψε κέρδη 0,49%, στις 22.026 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης