Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan (πρόεδρος Τουρκίας): Προδοσία οι δηλώσεις Demirtas – Το Κουρδικό κόμμα θα πάρει το μάθημα του

tags :
Erdogan (πρόεδρος Τουρκίας): Προδοσία οι δηλώσεις Demirtas – Το Κουρδικό κόμμα θα πάρει το μάθημα του
Ο Demirtas, επικεφαλής του Κουρδικού Κόμματος HDP είχε αναφερθεί στο ενδεχόμενο πιθανής αυτονομίας των Κούρδων της Τουρκίας
Δριμεία επίθεση στον Selahattin Demirtas, επικεφαλής του Κουρδικού κόμματος HDP εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan, ο οποίος τον κατηγόρησε για προδοσία.
Ο Erdogan σχολιάζοντας τις δηλώσεις Demirtas περί ενδεχόμενης αυτονομίας της κουρδικής μειονότητας της Τουρκίας, έκανε λόγο για «σαφή πρόκληση» από τον Demirtas, προειδοποιώντας μάλιστα πως το κόμμα του «θα πάρει ένα μάθημα από το λαό και από το νόμο».
«Αυτό που έκανε αυτός ο συμπροεδρεύων (του HDP) συνιστά μια προδοσία» υποστήριξε ο Erdogan μιλώντας σε δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, προτού αναχωρήσει για επίσκεψή του στη Σαουδική Αραβία.
«Τα σχόλια του συνιστούν καθαρή πρόκληση και το κόμμα του θα πάρει ένα μάθημα από τον λαό και τον νόμο» υποστήριξε ο Erdogan, την ώρα που τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως Τούρκος εισαγγελέας άρχισε έρευνα σε βάρος του Demirtas σχετικά με τα αιτήματά του για μια μεγαλύτερη αυτονομία των Κούρδων.
«Με ποιο δικαίωμα μπορείτε να μιλάτε στο πλαίσιο της ενιαίας δομής μας για την ίδρυση ενός κράτους στο νοτιοανατολικό τμήμα;
Ούτε η βούληση του έθνους, ούτε οι ένοπλες δυνάμεις θα επιτρέψουν μια τέτοια κατάσταση» είπε ο Erdogan, την ώρα που είναι σε εξέλιξη εδώ και δύο εβδομάδες στρατιωτικές επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας σε πολλές πόλεις της νοτιοανατολικής Τουρκίας κατά των ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).
Ο Erdogan υπογράμμισε πως η στρατιωτική επιχείρηση θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα, τονίζοντας ότι «περισσότεροι από 3.000 τρομοκράτες έχουν σκοτωθεί από τις επιχειρήσεις που διεξάγονται στην Τουρκία και στο βόρειο Ιράκ, όπου το PKK διαθέτει από το καλοκαίρι βάσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης