Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράκ: Μετά την ανακατάληψη της πόλης Ραμάντι, επόμενος στόχος του ιρακινού στρατού η Μοσούλη

Ιράκ: Μετά την ανακατάληψη της πόλης Ραμάντι, επόμενος στόχος του ιρακινού στρατού η Μοσούλη
Ο ιρακινός στρατός θα χρειαστεί τη βοήθεια των Κούρδων για να ανακτήσει από το Ισλαμικό Κράτος τη Μοσούλη, δήλωσε ο ιρακινός υπουργός Οικονομικών
Μετά την ανάκτηση της πόλης Ραμάντι που είχε καταλάβει το Ισλαμικό Κράτος, ο ιρακινός στρατός θα στραφεί τώρα στην ανακατάληψη της Μοσούλης, όμως για να γίνει αυτό θα χρειαστεί τη βοήθεια των Κούρδων μαχητών, σύμφωνα με τον ιρακινό υπουργό Οικονομικών, Hoshiyar Zebari.
Η Μοσούλη, η μεγαλύτερη πόλη που είναι υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους και η οποία βρίσκεται 400 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης, με βάση τον σχεδιασμό της ιρακινής κυβέρνησης θα είναι ο επόμενος στόχος των ιρακινών δυνάμεων μετά την ανακατάληψη της πόλης Ραμάντι.
«Η Μοσούλη απαιτεί καλό σχεδιασμό, προετοιμασίες, δέσμευση από όλους τους βασικούς παίκτες», ανέφερε ο Zebari σε συνέντευξή του στη Βαγδάτη τη Δευτέρα.
«Οι Πεσμεργκά είναι μεγάλη δύναμη, δεν μπορείς να ανακαταλάβεις τη Μοσούλη χωρίς τους Πεσμεργκά», δήλωσε στο Reuters, αναφερόμενος στις ένοπλες δυνάμεις του ιρακινού Κουρδιστάν, μιας αυτόνομης περιοχής στα βόρεια της χώρας κοντά στη Μοσούλη.
Παράλληλα, τόνισε ότι η μάχη για τη Μοσούλη θα είναι μεγάλη πρόκληση, προσθέτοντας ότι δεν θα είναι μια εύκολη επιχείρηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης