Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε συναγερμό το Μόναχο υπό τον φόβο τρομοκρατικής επίθεσης από τζιχαντιστές - Αυστηρά μέτρα ασφαλείας

Σε συναγερμό το Μόναχο υπό τον φόβο τρομοκρατικής επίθεσης από τζιχαντιστές - Αυστηρά μέτρα ασφαλείας
Εκκενώθηκαν δύο σιδηροδρομικοί σταθμοί ύστερα από πληροφορίες μυστικών υπηρεσιών για επιθέσεις βομβιστών αυτοκτονίας
Σε συναγερμό έχει τεθεί από χθες το βράδυ το Μόναχο στη Γερμανία ύστερα από πληροφορίες μυστικών υπηρεσιών ότι επρόκειτο να πραγματοποιηθεί τρομοκρατική επίθεση από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.
Άμεσα, χθες το βράδυ, η αστυνομία του Μονάχου εκκένωσε δύο σταθμούς τραίνων ενώ καλούσε τους πολίτες να αποφεύγουν τις συναθροίσεις και τις ανοιχτές συγκεντρώσεις μετά από «πολύ συγκεκριμένες πληροφορίες» από μυστικές υπηρεσίες φιλικής χώρας ότι το Ισλαμικό Κράτος σχεδίαζε επιθέσεις στην πόλη, όπως τόνισε σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Joachim Hermann.
Όπως μετέδωσε το κρατικό δίκτυο της Βαυαρίας, τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Γαλλία ήταν οι χώρες που προειδοποίησαν τους Γερμανούς για το ενδεχόμενο χτυπημάτων.
Σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες των χωρών αυτών, επτά Ιρακινοί που ζουν στο Μόναχο ήταν πιθανοί βομβιστές αυτοκτονίας και σχεδίαζαν να μπουν στους σταθμούς του τρένου ανά ζεύγη και να ανατιναχτούν.
«Διεξάγονται έρευνες, όμως δεν μπορώ να δώσω περισσότερες λεπτομέρειες προς το παρόν», δήλωσε η εκπρόσωπος της Αστυνομίας της πόλης.
Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκονται 550 αστυνομικοί, όμως προς το παρόν δεν έχει γίνει καμία σύλληψη.
Πάντως, η αστυνομία της Βαυαρίας ανακοίνωσε σήμερα το πρωί με μήνυμα στο twitter πως και οι δύο σιδηροδρομικοί σταθμοί που είχαν κλείσει, ξανάνοιξαν υπό πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης