Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πέθανε ο οικονομολόγος Edward Hugh - Είχε προβλέψει από το 2009 την κρίση στην ευρωζώνη

Πέθανε ο οικονομολόγος Edward Hugh - Είχε προβλέψει από το 2009 την κρίση στην ευρωζώνη
O Edward Hugh είχε προειδοποιήσει ότι τα μέτρα λιτότητας σε Ελλάδα, Ισπανία, Ιρλανδία και Πορτογαλία θα οδηγούσαν σε καταστροφική ύφεση
Στην Τζιρόνα της Ισπανίας, όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια, πέθανε ο οικονομολόγος που είχε προβλέψει πρώτος από όλους την κρίση στην ευρωζώνη, ο Βρετανός Edward Hugh, όπως αναφέρει το cnbc.
Ο γιος του Morgan Jones ανακοίνωσε ότι ο πατέρας του «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών την Τρίτη 29 δεκεμβρίου 2015, χτυπημένος από καρκίνο στο συκώτι.
Ο Ηugh είχε τραβήξει την προσοχή το 2009 και το 2010 όταν με άρθρα του επέμενε ότι οι οικονομολόγοι και οι πολιτικοί συγκαλύπτουν ότι τα δραστικά μέτρα λιτότητα που εφαρμόζονταν στην Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Ισπανία και την Πορτογαλία θα οδηγούσαν σε καταστροφική ύφεση.
«Για όλους εμάς τους πεσιμιστές, που πιστεύαμε ότι η αρχιτεκτονική του ευρώ οδηγούσε σε μία μη βιώσιμη φούσκα στις χώρες της περιφέρειας, ο Edward Hugh έπρεπε να είχε εισακουστεί» ανέφερε ο Albert Edwards στρατηγικός αναλυτής της γαλλικής τράπεζας Societe Generale στο Λονδίνο.
Και καθώς η οικονομική κρίση στην ευρωζώνη μεγάλωνε, το ίδιο συνέβαινε και με τη δημοτικότητα του Hugh,  που από το 2011 είχε χιλιάδες ακόλουθους στο facebook, όταν μετέφερε τις αναλύσεις του εκεί.
Μέχρι και το περασμένο καλοκαίρι, οπότε και η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε, εξακολουθούσε να δημοσιεύει οικονομικά δοκίμια στο facebook, να αναζητά ανεξάρτητα φιλμ από όλο τον κόσμο και να γευματίζει με φίλους και γνωστούς.
Γεννημένος στο Λίβερπουλ της Αγγλίας στις 29 Δεκεμβρίου 1948, μετακόμισε το 1990 στη Βαρκελώνη και την ερωτεύτηκε τόσο πολύ που έμεινε για πάντα εκεί.
Πίστευε ότι οι επιστήμονες και οι οικονομολόγοι πρέπει να βρίσκονται σε μία διαρκή διαδικασία αναζήτησης και επιμόρφωσης και όχι να θεωρούν ότι έχουν κάνει το καθήκον τους όταν π.χ. μας λένε ότι «μόλις περάσει η θύελλα, η θάλασσα είναι λάδι ξανά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης