Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ακinci (Τουρκοκύπριος ηγέτης): Μπορεί να δημιουργηθεί ένα νέο σύστημα εγγυήσεων στην Κύπρο

Ακinci (Τουρκοκύπριος ηγέτης): Μπορεί να δημιουργηθεί ένα νέο σύστημα εγγυήσεων στην Κύπρο
Τι ανέφερε ο εκπρόσωπος του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μ. Αkinci, Baris Burcu
Την άποψη ότι μπορεί να δημιουργηθεί ένα νέο σύστημα εγγυήσεων, το οποίο από την μία πλευρά να προσφέρει ασφάλεια και από την άλλη να μην αποτελεί απειλή», διατύπωσε ο εκπρόσωπος του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μ. Αkinci, Baris Burcu.
Ο κ. Burcu σε συνέντευξή του στη Milliyet ανέφερε  ότι  «οι Τουρκοκύπριοι θέλουν τις εγγυήσεις της Τουρκίας για τη δική τους ασφάλεια.
Πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα νέο σύστημα εγγυήσεων το οποίο για τη μία πλευρά να προσφέρει ασφάλεια και για την άλλη να μην αποτελεί απειλή, ούτως ώστε όταν φτάσει η μέρα που θα το συζητήσουμε να είμαστε εποικοδομητικοί».
Όπως είπε, οι εγγυήσεις είναι μια συμφωνία διεθνής, μπορεί να αλλάξει με συνάντηση και έγκριση όλων των πλευρών που την υπέγραψαν.
Σημείωσε δε, πως το σύστημα εγγυήσεων του 1960 δημιουργήθηκε με τις συνθήκες της εποχής εκείνης, από τότε πέρασαν 55 χρόνια και το περιεχόμενο της λύσης που θα επιτευχθεί θα είναι πολύ διαφορετικό.
«Τώρα θα είναι διζωνική, το 1960 δεν ήταν», είπε χαρακτηριστικά.
Ακόμη, ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις στα κεφάλαια του διαμοιρασμού της εξουσίας, της ΕΕ και της οικονομίας έχουν ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό και αυτή τη στιγμή στο τραπέζι είναι το περιουσιακό, το οποίο αποτελεί ένα από τα δύσκολα ζητήματα.
Τόνισε ότι «στο περιουσιακό θα υπάρξει λύση, η οποία δεν θα ακυρώνει την αντίληψη της διζωνικότητας.
Οι Τουρκοκύπριοι θα έχουν την πλειοψηφία στη δική τους περιοχή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης