Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο βίντεο από το ISIS – Δείχνει τη δολοφονία 5 Βρετανών – Εκτοξεύονται απειλές κατά του Ηνωμένου Βασιλείου

Νέο βίντεο από το ISIS – Δείχνει τη δολοφονία 5 Βρετανών – Εκτοξεύονται απειλές κατά του Ηνωμένου Βασιλείου
Σύμφωνα με το Ισλαμικό Κράτος, τα πέντε αυτά άτομα κατασκόπευαν για λογαριασμό της Βρετανίας
Ένα νέο βίντεο έδωσαν στη δημοσιότητα οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, στο οποίο δείχνουν τη δολοφονία πέντε Βρετανών, τους οποίους κατηγόρησαν ότι κατασκόπευαν για λογαριασμό του Ηνωμένου Βασιλείου.
Μάλιστα, το βίντεο συνοδεύεται και με μήνυμα προς τον βρετανό πρωθυπουργό, David Cameron, που αμφισβητεί τη δύναμη του Ισλαμικού Κράτους.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας ανέφερε ότι μελετά το περιεχόμενο του 10λεπτου βίντεο, στο οποίο ένας άνδρας μιλά με αγγλική προφορά και απειλεί με επιθέσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Ακόμη ένα αγόρι, προφανώς μιλώντας στα αγγλικά, εμφανίζεται στο βίντεο και κάνει λόγο για δολοφονία των «απίστων».
Το βίντεο έκανε την εμφάνισή του λιγότερο από δύο μήνες από τότε που ο Mahammed Emwazi, ένας βρετανός μαχητής τους ISIS που εμφανίστηκε σε βίντεο με απεικονίσεις εκτελέσεων, σκοτώθηκε σε επίθεση από μη επανδρωμένα αεροσκάφη των ΗΠΑ στη Συρία.
Το τελευταίο βίντεο φαίνεται να δείχνει έναν άλλο άντρα να προσπαθεί να αναλάβει τον ρόλο του Emwazi, που ήταν γνωστός επίσης ο Jihadi John.
Το βίντεο εξετάζεται από τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες.
Το Ισλαμικό Κράτος εκτιμά ότι κατάσκοποι που εργάζονται υπέρ των συμμαχικών δυνάμεων, βοήθησαν στον εντοπισμό του Jihadi John και ότι ενεργούν στα εδάφη που αυτό ελέγχει.
Στο νέο βίντεο, ένας μασκοφόρος άνδρας, που κρατά ένα όπλο, χλευάζει τον David Cameron που τόλμησε να αμφισβητήσει την ισχύ του Ισλαμικού Κράτους και απειλεί τον βρετανικό λαό, λέγοντας ότι η οργάνωση κάποια ημέρα θα κάνει απόβαση στη χώρα τους.
Μιλώντας στην κάμερα, ο μασκοφόρος οπλισμένος άνδρας λέει: «Αυτό είναι ένα μήνυμα για τον David Cameron», τον οποίο περιγράφει ως «ηλίθιο» και «δούλο του Λευκού Οίκου».
Πέντε άνδρες, που φορούν πορτοκαλί στολές, φαίνονται στη συνέχεια να πυροβολούνται στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους σε μια ερημική περιοχή, αφού υποτίθεται ότι έχουν ομολογήσει.
Ένας εξ αυτών λέει ότι του ζητήθηκε να παρέχει πληροφορίες σχετικά με τη θέση των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, περιλαμβανομένων δύο βρετανών, που φαίνεται να βοήθησαν ώστε να βρουν στόχο οι αεροπορικές επιδρομές των συμμαχικών δυνάμεων.
Ορισμένοι εκ των πέντε ανδρών λένε ότι είναι από τη Ράκκα στη Συρία, ένας άλλος λέει ότι είναι από τη Βεγγάζη στη Λιβύη, όμως κανένας δεν λέει ότι είναι από το Ηνωμένο Βασίλειο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης