Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγάλη διακύμανση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου λόγω της διαμάχης Σαουδικής Αραβίας - Ιράν

Μεγάλη διακύμανση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου λόγω της διαμάχης Σαουδικής Αραβίας - Ιράν
Η Σαουδική Αραβία είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στον πλανήτη και ηγέτιδα χώρα στο διεθνές πετρελαϊκό καρτέλ OPEC
Μεγάλες διακυμάνσεις καταγράφουν τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2016 οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, «διχασμένες» μεταξύ της εξασθένησης της κινεζικής ανάπτυξης και της επιδείνωσης των σχέσεων μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και του Ιράν.
Το Brent μέχρι στιγμής έχει διακυμανθεί μεταξύ 37,39 και 39,30 δολάρια ανά βαρέλι, αδυνατώντας να βρει κατεύθυνση μεταξύ της ανακοίνωσης πέμπτου συνεχόμενου μήνα πτώσης για τη μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα και στην κλιμάκωση της διμερούς έντασης μεταξύ των δύο ισχυρών Μεσανατολικών χωρών.
Για όσους παρακολουθούν τις διεθνείς εξελίξεις, δεν αποτελεί είδηση ότι η Σαουδική Αραβία και το Ιράν είναι ήδη εμπόλεμοι αντίπαλοι στα στρατιωτικά πεδία της Υεμένης και του εμφυλίου της Συρίας.
Την ανησυχία της διεθνούς κοινότητας για ομαλή τροφοδοσία με πετρέλαιο τρέφει το γεγονός ότι ο Περσικός Κόλπος παράγει το 30% της παγκόσμιας παραγωγής «μαύρου χρυσού».
Η Σαουδική Αραβία είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στον πλανήτη και ηγέτιδα χώρα στο διεθνές πετρελαϊκό καρτέλ OPEC, ενώ το Ιράν ετοιμάζεται να ξεκινήσει εκ νέου τις εξαγωγές πετρελαίου, στο πλαίσιο της διεθνούς συμφωνίας χαλάρωσης των κυρώσεων εναντίον του το καλοκαίρι του 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης