Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε κλοιό πολιτικής αστάθειας η Βενεζουέλα - Στην αντιπολίτευση τα ηνία της Βουλής - Σύγκρουση με τον Maduro

Σε κλοιό πολιτικής αστάθειας η Βενεζουέλα - Στην αντιπολίτευση τα ηνία της Βουλής - Σύγκρουση με τον Maduro
Σε ένα πλαίσιο ισχυρών εντάσεων ανάμεσα στην τσαβιστική κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, οι 167 βουλευτές που εξελέγησαν στις 6 Δεκεμβρίου αναλαμβάνουν σήμερα τα καθήκοντά τους
Σε κλοιό πολιτικής αστάθειας βρίσκεται η Βενεζουέλα, καθώς η αντιπολίτευση αναλαμβάνει σήμερα τα ηνία του κοινοβουλίου για πρώτη φορά εδώ και 16 χρόνια, σε κλίμα πλήρους σύγκρουσης με την τσαβιστική κυβέρνηση.
Η κυβέρνηση Maduro έχει προειδοποιήσει ότι θα μπλοκάρει τις πρωτοβουλίες της αντιπολίτευσης, παρά τις εγγυήσεις του προέδρου.
Σε ένα πλαίσιο ισχυρών εντάσεων ανάμεσα στην τσαβιστική κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, οι 167 βουλευτές που εξελέγησαν στις 6 Δεκεμβρίου αναλαμβάνουν σήμερα τα καθήκοντά τους.
Για πρώτη φορά από το 1999, ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης, η οποία ενώθηκε υπό την ονομασία «Τραπέζι Δημοκρατικής Ενότητας» (MUD), θα έχει την πλειοψηφία, καθώς κατέχει τα δύο τρίτα των εδρών (112) στο κοινοβούλιο της Βενεζουέλας.
Το κλίμα πολιτικής αστάθειας ενισχύθηκε το Σαββατοκύριακο με τις εκκλήσεις και από τις δύο πλευρές να πραγματοποιηθούν σήμερα διαδηλώσεις, κάτι που δημιουργεί φόβους για βιαιότητες, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης