Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το ΝΑΤΟ απορρίπτει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς ότι απειλεί την ασφάλεια της Ρωσίας

Το ΝΑΤΟ απορρίπτει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς ότι απειλεί την ασφάλεια της Ρωσίας
«H διεύρυνση του ΝΑΤΟ δεν στρέφεται εναντίον κανενός»
Το ΝΑΤΟ απορρίπτει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς ότι με τις δράσεις και τις επεκτατικές κινήσεις του συνιστά απειλή για την ασφάλεια της Ρωσίας.
Ειδικότερα, η Oana Lungescu, εκπρόσωπος Τύπου του ΝΑΤΟ, δήλωσε σήμερα, Τρίτη 5 Ιανουαρίου, ότι εξετάζει τις νέες αποφάσεις που ενέκρινε το Κρεμλίνο για την ασφάλεια της Ρωσίας.
Πέρα από αυτό, εντούτοις, η Lungescu απέρριψε κατηγορηματικά ως εντελώς αβάσιμους τους ισχυρισμούς ότι το ΝΑΤΟ με τις πολιτικές που εφαρμόζει απειλεί τη Μόσχα.
Σημειώνεται ότι την περασμένη Πέμπτη (31/12/2015) ο Vladimir Putin, πρόεδρος της Ρωσίας, υπέγραψε κυβερνητικό έγγραφο, στο οποίο κατηγορεί το ΝΑΤΟ για παραβίαση του διεθνούς δικαίου και μετακίνηση στρατιωτικών υποδομών πιο κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία.
Τον Δεκέμβριο του 2015 το ΝΑΤΟ ξεκίνησε ενταξιακές συνομιλίες με το Μαυροβούνιο, το οποίο εφόσον ενταχθεί θα γίνει το 29ο μέλος της συμμαχίας.
Η Lungescu υπογράμμισε, πάντως, ότι «η διεύρυνση του ΝΑΤΟ δεν στρέφεται εναντίον κανενός» και ότι κάθε κυρίαρχο κράτος «έχει το δικαίωμα να επιλέξει για τον εαυτό του αν θα ενταχθεί σε οποιαδήποτε συνθήκη ή συμμαχία».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης