Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fischer (FED): Έχει αυξηθεί η αβεβαιότητα στις αγορές, λόγω Β. Κορέας – Πιο σημαντικές οι ανησυχίες για την επιβράδυνση στην Κίνα

Fischer (FED): Έχει αυξηθεί η αβεβαιότητα στις αγορές, λόγω Β. Κορέας – Πιο σημαντικές οι ανησυχίες για την επιβράδυνση στην Κίνα
Η πτώση του πετρελαίου και η υποτίμηση του δολαρίου δεν θα κρατήσουν για πάντα, τόνισε
Την αύξηση στις αβεβαιότητας στις αγορές, μετά την επιτυχή δοκιμή βόμβας υδρογόνου από τη Βόρειο Κορέα, επισημαίνει σε δηλώσεις του στο CNBC o αντιπρόεδρος της FED, Stanley Fischer.
Ωστόσο, σημειώνει ότι είναι αβέβαιος για τις μακροπρόθεσμες συνέπειες και προσθέτει ότι οι ανησυχίες για μια επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας είναι ίσως πιο σημαντικές.
Παράλληλα, τόνισε την αισιοδοξία του ότι η FED θα μπορέσει να επιτύχει τον στόχο που έχει θέσει για τον πληθωρισμό και σημείωσε ότι η πτώση στις τιμές του πετρελαίου και η υποτίμηση του δολαρίου δεν θα κρατήσουν για πάντα.
Όσον αφορά την αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων σημείωσε ότι οι προσδοκίες της αγοράς πως η Federal Reserve θα αυξήσει τα επιτόκια μόλις δύο φορές το 2016, είναι πολύ χαμηλές και πρόσθεσε ότι «πιστεύουμε ότι είναι πολύ χαμηλές».
Οι εκτιμήσεις της ίδιας της Fed κάνουν λόγο για τέσσερις αυξήσεις επιτοκίων φέτος.
Ο Fischer πρόσθεσε πως αυτή η πολιτική δεν είναι στον αυτόματο πιλότο, τονίζοντας ότι «δεν ξέρουμε αρκετά τώρα για να γνωρίζουμε πόσες θα είναι οι αυξήσεις των επιτοκίων», καθώς και ότι η Fed θα πρέπει να αντιδρά στις εξελίξεις.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης