Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτές τάσεις στις ευρωαγορές – Νέο sell off στο κινεζικό χρηματιστήριο

Μεικτές τάσεις στις ευρωαγορές – Νέο sell off στο κινεζικό χρηματιστήριο
Το ιστορικά χειρότερο κλείσιμο για πρώτη εβδομάδα του έτους κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα οι αμερικανικές αγορές
Μεικτές τάσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς συνεχίζεται το sell off στις κινεζικές αγορές και μετά το ιστορικά χειρότερο κλείσιμο για την πρώτη εβδομάδα του έτους την περασμένη εβδομάδα στις αμερικανικές αγορές.
Οι ευρωπαϊκές αγορές πήραν τη σκυτάλη από τα ασιατικά χρηματιστήρια, κινούμενες στο κόκκινο, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να ανησυχούν για τις αναταράξεις στην αγορά της Κίνας.
Σήμερα, Δευτέρα, οι κινεζικοί δείκτες επέκτειναν το ήδη άσκημο ξεκίνημα για τη νέα χρονιά, χάνοντας επιπλέον έδαφος και συμπαρασύροντας χαμηλότερα και τα υπόλοιπα ασιατικά χρηματιστήρια.
Ο δείκτης Shanghai Composite υποχώρησε κατά 2,4%, ενώ ο Shenzhen Composite σημείωσε πτώση 3,5%.
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο Shanghai Composite έχασε όλα τα κέρδη του 2015, υποχωρώντας κατά 9,97% σε μόλις πέντε ημέρες.
Παράλληλα, σήμερα, Δευτέρα, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας όρισε υψηλότερα την ισοτιμία του γουάν έναντι του δολαρίου, στα 6,5626 γουάν.
Στα της συνεδρίασης στις ευρωαγορές, περί τις 10:25 π.μ., ο δείκτης DAX σημειώνει άνοδο 0,16%, στις 9.865 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχωρεί κατά 0,19%, στις 5.900,30 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι σημειώνει άνοδο 0,27%, στις 4.345 μονάδες.
Οριακά ανοδικά κινείται ο ΙΒΕΧ 35 στη Μαδρίτη, στις 8.917,50 μονάδες, ενώ κέρδη 0,34% καταγράφει ο FTSE MIB στο Μιλάνο, στις 19.936 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης