Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Βερολίνο καλεί την Τουρκία να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της για τις προσφυγικές ροές

Το Βερολίνο καλεί την Τουρκία να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της για τις προσφυγικές ροές
Χώρα κλειδί η Τουρκία, θα στηριχθεί στην κοινή προσπάθεια σχετικά με την προσφυγική κρίση με 3 δισ. ευρώ, μια απόφαση που μένει να μετατραπεί σε πράξη

Στο θέμα της οικονομικής στήριξης της Τουρκίας, με 3 δισ. ευρώ, που έχει συμφωνήσει να της παράσχει η Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να συγκρατήσει τις προσφυγικές ροές αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος της γερμανίδας καγκελάριου, Angela Merkel, Steffen Seibert, σημειώνοντας ότι «η Ευρώπη πρέπει να τοποθετηθεί ώστε να μπορέσουμε να περιμένουμε από την Τουρκία αυτά που περιμένουμε από αυτήν στο πλαίσιο της συμφωνίας μας».
«Υπάρχει η γενική απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ότι η Τουρκία, η οποία είναι χώρα-κλειδί από πολλές απόψεις, θα στηριχθεί στην κοινή προσπάθεια σχετικά με την προσφυγική κρίση με αυτά τα τρία δισεκατομμύρια.
Αυτή (σ.σ.η απόφαση) πρέπει πλέον μόνο να μετατραπεί μέσω της καθιερωμένης ευρωπαϊκής οδού σε συγκεκριμένη πράξη», δήλωσε ο Seibert και προσέθεσε ότι πρέπει ακόμη να προσδιοριστεί από ποια κονδύλια και σε ποιες χρονικές περιόδους θα εκταμιευτούν αυτά τα χρήματα.
Παράλληλα, σημείωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει με την Άγκυρα τα πρότζεκτ για τους πρόσφυγες στην Τουρκία, στα οποία θα διατεθούν αυτά τα χρήματα.
«Με άλλα λόγια, είμαστε σε πλήρη διαδικασία. Η καγκελάριος επισήμανε ότι βεβαίως είναι απαραίτητο η Ευρώπη να τοποθετηθεί ώστε να μπορέσουμε να περιμένουμε από την Τουρκία αυτά, τα οποία περιμένουμε από αυτήν στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας. Αλλά είμαστε σε πλήρη διαδικασία», κατέληξε ο Seibert.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης