Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ulyukayev (Ρωσία): Η Μόσχα θα πρέπει να πωλήσει τράπεζες για να αντισταθμίσει τις απώλειες από την πτώση του πετρελαίου

Ulyukayev (Ρωσία): Η Μόσχα θα πρέπει να πωλήσει τράπεζες για να αντισταθμίσει τις απώλειες από την πτώση του πετρελαίου
Η κυβέρνηση θα πρέπει να σκεφθεί την ιδέα μείωσης των μετοχών της στις δύο μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας, Sberbank και VTB, σημείωσε ο ρώσος υπ. Οικονομίας
Η Ρωσία θα πρέπει να σκεφθεί την πώληση μετοχών κρατικών τραπεζών, καθώς οι τιμές του πετρελαίου συνεχίζουν να πλήττουν τον χτυπημένο από την ύφεση κρατικό προϋπολογισμό, ανέφερε ο ρώσος υπουργός Οικονομίας, Alexei Ulyukayev.
Μιλώντας σε οικονομικό φόρουμ στη Μόσχα, ο ρώσος υπουργός σημείωσε ότι οι ρωσικές αρχές θα πρέπει να εξετάσουν την ιδέα μείωσης των μετοχών του κράτους στις δύο μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας, τη Sberbank και τη VTB, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου να παραμείνουν για παρατεταμένη χρονική περίοδο και πιθανότατα για δεκαετίες.
Οι σκέψεις αυτές φανερώνουν τις δύσκολες στιγμές που βιώνει η Ρωσία, η οποία εισήλθε σε ύφεση το 2015, κάτι που ακολούθησε τη δραματική υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου, αλλά και τις κυρώσεις που της επιβλήθηκαν από τη διεθνή κοινότητα για την προσάρτηση της Κριμαίας τον Μάρτιο του 2014 και τον ρόλο της στην ουκρανική κρίση το ίδιο έτος.
Η Sberbank αρνήθηκε να σχολιάσει τις σχετικές δηλώσεις του ρώσου υπουργού Οικονομίας, ύστερα από ερώτηση του CNBC, ωστόσο παρέπεμψε στις δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου της στη γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt», τον περασμένο Νοέμβριο, ότι μια σιωπηρή έγκριση του σχεδίου ιδιωτικοποίησής της θα βελτίωνε σημαντικά την κατάσταση.
H VTB από την πλευρά της σημείωσε ότι θα προβεί σε σχετικό σχόλιο με ανακοίνωσή της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης