Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλό 12ετίας κάτω από τα 30 δολάρια ανά βαρέλι και το Brent - μετά το WTI - κλείνοντας με πτώση 2,40%

Σε χαμηλό 12ετίας κάτω από τα 30 δολάρια ανά βαρέλι και το Brent - μετά το WTI - κλείνοντας με πτώση 2,40%
Το ρωσικό πετρέλαιο Urals ήδη διαπραγματεύεται χαμηλότερα από το Brent και το WTI, στο επίπεδο των 27,1 δολαρίων ανά βαρέλι
Νέα μεγάλη πτώση 2,40% ή 74 σεντς κατέγραψαν την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου οι προθεσμιακές τιμές Φεβρουαρίου 2016 του πετρελαίου διεθνούς αναφοράς Brent στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων ICE του Λονδίνου, για να υποχωρήσουν στα 30,12 δολάρια ανά βαρέλι - κάτω από το WTI - έχοντας νωρίτερα «σπάσει» το φράγμα των 30 δολαρίων ανά βαρέλι (29,96 δολάρια) για πρώτη φορά από τον Απρίλιο 2004.
Υπενθυμίζεται, ότι χθες Τρίτη 12/1 είχε «χάσει» τα 30 δολάρια ανά βαρέλι και το πετρέλαιο αναφοράς των ΗΠΑ West Texas Intermediate (WTI) - κατερχόμενο σε ρεκόρ δωδεκαετίας - τα συμβόλαια Φεβρουαρίου 2016 του οποίου σήμερα έκλεισαν στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων NYMEX στα 30,44 δολάρια ανά βαρέλι, αμετάβλητα σε σύγκριση με την Τρίτη.
Στο ξεκίνημα της ημέρας, οι τιμές του πετρελαίου διεθνώς είχαν βρεθεί να καταγράφουν άνοδο έως και 1 δολάριο ανά βαρέλι, μετά την ανακοίνωση θετικών οικονομικών στοιχείων για την κινεζική οικονομία.
Όμως, το αισιόδοξο κλίμα ήρθε να καταστρέψει ανακοίνωση επίσημων στοιχείων από τις ΗΠΑ περί συσσώρευσης - για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα - τεράστιων αποθεμάτων 8,4 εκατ. βαρελιών βενζίνης και άνω των 6 εκατ. βαρελιών πετρελαϊκών αποσταγμάτων (περιλαμβάνει ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης).
Επισημαίνεται, ότι το ρωσικό πετρέλαιο Urals ήδη διαπραγματεύεται χαμηλότερα από το Brent και το WTI, στο επίπεδο των 27,1 δολαρίων ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης