Τελευταία Νέα
Διεθνή

Faymann (Αυστρία): Αναστέλλουμε προσωρινά τη συνθήκη Σέγκεν και επαναφέρουμε τους συνοριακούς ελέγχους

Faymann (Αυστρία): Αναστέλλουμε προσωρινά τη συνθήκη Σέγκεν και επαναφέρουμε τους συνοριακούς ελέγχους
Aφού η ΕΕ δεν μπορεί να ελέγξει τα εξωτερικά της σύνορα, οι χώρες μέλη θα πρέπει να ξεκινήσουν να ελέγχουν οι ίδιες τα εθνικά τους σύνορα
Σε προσωρινή αναστολή της Συνθήκης Σέγκεν σε μια προσπάθεια να ελέγξει την προσφυγική κρίση προχωρά η Αυστρία μετά από δηλώσεις του αυστριακού καγκελάριου Werner Faymann.
Όπως αποκαλύπτει στην αυστριακής εφημερίδα Oesterreich, ο καγκελάριος «ήταν αναμενόμενο ότι αργά ή γρήγορα θα φθάναμε και σ' αυτό το σημείο, στην αναστολή της λειτουργίας της συνθήκης Σένγκεν σε κάποια από τις χώρες της Ευρώπης.
Και την αρχή κάνει η Αυστρία».
Όπως υποστηρίζει, η αναστολή αφορά για ένα μικρό αλλά απροσδιόριστο χρονικό διάστημα και σύμφωνα με τον αυστριακό τύπο είναι αποτέλεσμα των πιέσεων που δέχεται ο καγκελάριος από την αντιπολίτευση , η οποία επιμένει σε πιο δραστικές λύσεις έως και το κλείσιμο των συνόρων για τους πρόσφυγες.
«Όποιος έρχεται στην χώρα μας θα πρέπει να ελέγχεται προσεκτικά στα σύνορα» δήλωσε ο Faymann ο οποίος είπε ότι από εδώ και στο εξής θα υπάρχουν πιο αυστηροί συνοριακοί έλεγχοι ενώ θα διώκονται εκτός της χώρας όσοι δεν έχουν τα απαραίτητα χαρτιά.
«Σε κάθε σημείο συνοριακού ελέγχου, κάθε ένας που φθάνει θα πρέπει να δείχνει ένα κανονικό και νόμιμο αποδεικτικό στοιχείο στις αυστριακές αρχές» τόνισε ο καγκελάριος προσθέτοντας ότι «αφού η ΕΕ δεν μπορεί να ελέγξει τα εξωτερικά της σύνορα, οι χώρες μέλη θα πρέπει να ξεκινήσουν να ελέγχουν οι ίδιες τα δικά τους εθνικά σύνορα».
Την ίδια στιγμή η Αυστρία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει στρατό για να σταματήσει τους πρόσφυγες από το να μπαίνουν στην χώρα.
Η απόφαση αυτή της αυστριακής κυβέρνησης ουσιαστικά θέτει εκτός ισχύος την συνθήκη Σένγκεν, καθώς έρχεται σε αντίθεση με την βασική της λειτουργία που είναι η ελεύθερη διακίνηση μεταξύ των χωρών που υπόκεινται σ' αυτήν χωρίς κανέναν έλεγχο στα σύνορα.
Να σημειωθεί, οτι εντός της εβδομάδας και άλλες χώρες, όπως η Νορβηγία, η Σουηδία και η Δανία ανέστειλαν κι αυτές τη συνθήκη και επαναλειτούργησαν τους συνοριακούς ελέγχους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης