Διεθνή

Valls (Γαλλία): Η Ευρώπη απειλείται με κατάρρευση - Προσοχή στο Brexit - Είμαστε σε πόλεμο με την τρομοκρατία

tags :
Valls (Γαλλία): Η Ευρώπη απειλείται με κατάρρευση - Προσοχή στο Brexit - Είμαστε σε πόλεμο με την τρομοκρατία
Όσον αφορά το ενδεχόμενο εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Valls, εξέφρασε την επιθυμία να αποτραπεί μια τέτοια εξέλιξη
Στην απειλή της τρομοκρατίας στην Ευρώπη και στην επιτακτική ανάγκη για συνεργασία των ευρωπαϊκών κρατών για την αντιμετώπιση της, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Manuel Vals, μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, στο Νταβός.
Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας προειδοποίησε πως το ευρωπαϊκό οικοδόμημα μπορεί να καταρρεύσει αν δεν υπάρξει μία συνολική πολιτική στην άμυνα της Ευρώπης από τον κίνδυνο της τρομοκρατίας.
Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τα ευρωπαϊκά κράτη για την στήριξη που παρείχαν στην Γαλλία μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις.
Όσον αφορά το ενδεχόμενο εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Valls, εξέφρασε την επιθυμία να αποτραπεί μια τέτοια εξέλιξη,  κάτι το οποίο θα ήταν λάθος, όχι όμως με οποιοδήποτε τίμημα, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ένα Brexit “θα ήταν αδιαμφισβήτητα κάτι κακό, πολύ κακό”, δήλωσε στους δημοσιογράφους και πρόσθεσε:
“Πρέπει να υπάρξει μια συμφωνία μεταξύ της Βρετανίας και της ΕΕ ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο αυτό, αλλά όχι με οποιαδήποτε τίμημα”.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης