Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Καθημερινά απορρίπτει το 10% των μεταναστών που φθάνουν στα σύνορά της

Γερμανία: Καθημερινά απορρίπτει το 10% των μεταναστών που φθάνουν στα σύνορά της
Τι αναφέρει το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας
Μπορεί η Γερμανία να δέχεται περίπου 2.000 νέους μετανάστες την ημέρα, ωστόσο απορρίπτει στα σύνορά της άλλους 200 μετανάστες, όπως ανακοινώθηκε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών.
Μεταξύ αυτών που απορρίπτονται είναι άτομα που θέλουν να ζητήσουν άσυλο σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Πάντως, σύμφωνα με το υπουργείο, 2.000 άνθρωποι συνεχίζουν να φθάνουν καθημερινά στη Γερμανία.
Σημειώνεται ότι αυστηρότεροι έλεγχοι στα σύνορα αποφασίσθηκαν αφού πέρυσι η Γερμανία υποδέχθηκε 1,1 εκατομμύρια πρόσφυγες, που είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί έντονη συζήτηση και να επηρεαστεί ο προϋπολογισμός της χώρας.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Tomas de Maiziere στην εφημερίδα Bild am Sonntag, «οι άνθρωποι που διαφεύγουν από τον πόλεμο και τις διώξεις βρίσκουν ασφάλεια και προστασία στη Γερμανία», προσθέτοντας πως «αυτό σημαίνει επίσης ότι στα σύνορα αρνούμαστε την είσοδο (στη Γερμανία) σ' αυτούς που δεν αναζητούν στη χώρα μας αυτή την προστασία».
Υπογράμμισε δε, πως «όποιος δεν θέλει να ζητήσει πολιτικό άσυλο στη Γερμανία και θέλει να μπει παράνομα στη Γερμανία, δεν έχει κανένα δικαίωμα να βρίσκεται εδώ», σημειώνοντας ότι η αστυνομία μέχρι τώρα το 2016 απορρίπτει έως 200 άτομα την ημέρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης