Τελευταία Νέα
Διεθνή

Financial Times: Η υποψηφιότητα Bloomberg στις προεδρικές εκλογές του 2016 θα είναι σοβαρό πλήγμα για την Clinton

tags :
Financial Times: Η υποψηφιότητα Bloomberg στις προεδρικές εκλογές του 2016 θα είναι σοβαρό πλήγμα για την Clinton
Ο Bloomberg θα ξοδέψει περισσότερα από 1 δις δολάρια από τα 39 δις που υπολογίζεται η περιουσία του, για την προεκλογική του καμπάνια
Με μεγάλη ικανοποίηση αποδέχθηκαν οι ρεπουμπλικάνοι την πρόθεση του πολυεκατομμυριούχου Michael Bloomberg να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρεία του 2016.
Σύμφωνα με τους Financial Times, ο πρώην πανίσχυρος δήμαρχος της Νέας Υόρκης και ιδιοκτήτης του ομώνυμου πρακτορείου Bloomberg πρόκειται να ξοδέψει περισσότερα από 1 δις δολάρια από τα 39 δις που υπολογίζεται η περιουσία του, για να προωθήσει την προεκλογική του καμπάνια.
Και μπορεί ο Donald Trump, υποψήφιος των ρεπουμπλικάνων, να δηλώνει ευτυχής για την πιθανή συμμετοχή του Bloomberg καθώς όπως δήλωσε «λατρεύει τον ανταγωνισμό» δεν επικρατεί ο ίδιος ενθουσιασμός στο στρατόπεδο της Hilary Clinton.
Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ωστόσο ότι ο κατά τα άλλα «ανεξάρτητος» δισεκατομμυριούχος θα μειώσει σημαντικά την εκλογική δύναμη της Clinton. Μάλιστα η ίδια εμφανώς ενοχλημένη δήλωσε πως «η συμμετοχή του στην προεκλογική εκστρατεία θα περιπλέξει την υπόθεση ενώ πίστευε ότι ο Bloomberg δεν θα έθετε υποψηφιότητα εάν εκείνη κερδίσει το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές.
Ο Michael Bloomberg πάντως φέρεται να έχει εκφράσει τις αμφιβολίες του για την καταλληλότητα της πρώην πρώτης Κυρίας στην κούρσα της προεδρίας ενώ πληροφορίες θέλουν να ετοιμάζει την υποψηφιότητά του την οποία θα ανακοινώσει στις αρχές Μαρτίου πριν δοθεί επίσημα το χρίσμα των Δημοκρατικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης