Τελευταία Νέα
Διεθνή

Liberation: Ύστερα από ένα έτος διακυβέρνησης Τσίπρα, η Ελλάδα βρίσκεται σε αδιέξοδο

Liberation: Ύστερα από ένα έτος διακυβέρνησης Τσίπρα, η Ελλάδα βρίσκεται σε αδιέξοδο
Ο έλληνας πρωθυπουργός, που αρχικά εκθειαζόταν, ξαφνικά ανακαλύπτει τον τρόμο της αντιδημοτικότητας, σημειώνει η γαλλική εφημερίδα
Μια σημαία με τα αρχικά του ΣΥΡΙΖΑ, σχισμένη και καμένη σε δρόμο στη βόρεια Ελλάδα, ένας υπουργός την Τετάρτη αποκλεισμένος για 12 ώρες στο γραφείο της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης και μέλη του κόμματος κολλημένα στο αεροδρόμιο της Καστοριάς συνθέτουν το σκηνικό στην Ελλάδα, όταν ο Αλέξης Τσίπρας γιορτάζει, σε μια σχετικά εκρηκτική ατμόσφαιρα, την πρώτη επέτειο από την αναρρίχησή του στην εξουσία στις 25 Ιανουαρίου 2015.
Όπως σημειώνει η γαλλική εφημερίδα «Liberation», ύστερα από μήνες απάθειας, ο άνεμος της οργής ξαφνικά φούντωσε την περασμένη εβδομάδα, δημιουργώντας ένα κύμα άνευ προηγουμένου προκλήσεων για την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, που ανακαλύπτει με βίαιο τρόπο την αντιδημοτικότητα.
Μάλιστα, επισημαίνεται, φαίνεται να έχει παρέλθει ένα μακρό χρονικό διάστημα που ο νεαρός ήρωας των Ελλήνων έχει αφήσει τις υποσχέσεις για να «αναβιώσει τις ελπίδες»!
Παρά τους επτά μήνες δύσκολων διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές, παρά τη συνθηκολόγηση με τις Βρυξέλλες στις 13 Ιουλίου, ο Τσίπρας κατάφερε για μακρό διάστημα να διατηρήσει την εικόνα του «καλού παιδιού» που «κάνει ό,τι μπορεί».
Όμως, ήταν αρκετό ένα σχέδιο νόμου για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος και του ασφαλιστικού για να προκαλέσει μια επανάσταση ενάντια σε αυτή την φοροκαταιγίδα, που συνοδεύεται από μεγάλη αύξηση των κοινωνικών εισφορών.
Αγρότες άφησαν τα τρακτέρ στους δρόμου και επιτίθενται σε βουλευτές, δικηγόροι, γιατροί, καλλιτέχνες επιχειρηματίες, συνταξιούχοι, ακόμη και άτομα με αναπηρία βγήκαν στους δρόμους για μια εβδομάδα.
Ο έλληνας πρωθυπουργός συνεχίζει να μιλά για ελάφρυνση χρέους ως αντάλλαγμα για μεταρρυθμίσεις, που όμως δεν ικανοποιούν τους πιστωτές που συνεχώς ζητούν περισσότερη προσπάθεια και απτά αποτελέσματα.
«Ο Τσίπρας απέτυχε να βάλει τέλος στη λιτότητα, όμως ακόμη παρουσιάζεται στην Ελλάδα ως ο υπερασπιστής των αδυνάμων», σημειώνει στη γαλλική εφημερίδα ο πολιτικός αναλυτής Γιώργος Σεφερτζής και προσθέτει ότι το πρόβλημα είναι ότι με τις αυξήσεις φόρων και των κοινωνικών εισφορών πλήττει τους αγρότες, που αποτελούν την καρδιά της ελληνικής οικονομίας.
Μπορεί από το Νταβός και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ο Τσίπρας να έλεγε ότι το 2016 η Ελλάδα θα εκπλήξει, όμως, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα, στην Αθήνα, η αισιοδοξία του έλληνα πρωθυπουργού δεν συγκεντρώνει πλέον ενθουσιώδη πλήθη.
Μάλιστα, χρησιμοποιώντας η γαλλική εφημερίδα τα όσα είπε στο Νταβός, ότι θα μετέφερε τους δυναμίτες εάν επρόκειτο να εισέλθει σε ένα τέτοιο δωμάτιο με κερί, σημειώνει ότι σε κάθε περίπτωση, το κερί ίσως να μην είναι και πολύ μακριά από τον δυναμίτη.

Επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης