Τελευταία Νέα
Διεθνή

Την Παρασκευή 29/1 - αντί σήμερα - ξεκινούν τελικά οι ειρηνευτικές συνομιλίες για το μέλλον της Συρίας

Την Παρασκευή 29/1 - αντί σήμερα - ξεκινούν τελικά οι ειρηνευτικές συνομιλίες για το μέλλον της Συρίας
Οι συνομιλίες φέρονται να απειλούνται από «πολιτικούς κινδύνους» και αναμένεται να διαρκέσουν έξι μήνες
Την ερχόμενη Παρασκευή 29/1 αρχίζουν τελικά οι ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία που είχαν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν σήμερα στη Γενεύη, σύμφωνα δηλώσεις από την ελβετική πόλη του ειδικού απεσταλμένου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Συρία, Staffan Domingo de Mistura.
Όπως επεσήμανε ο ίδιος, οι συνομιλίες αναμένεται να διαρκέσουν έξι μήνες και οι σχετικές προσκλήσεις προς τους συμμετέχοντες θα αποσταλούν αύριο Τρίτη (26/1).
Ο de Mistura δεν αρνήθηκε ότι υπάρχουν «πολιτικοί κίνδυνοι» που απειλούν τις συνομιλίες, οι οποίες κατά προτεραιότητα θα καλύψουν τα εξής ζητήματα: Κήρυξη ευρείας εκεχειρίας, δράση εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας, διακυβέρνηση της Συρίας, αναθεώρηση του Συντάγματος της χώρας και μελλοντικές εκλογές.
«Μπορώ να σας πω εκ των προτέρων, μην εκπλαγείτε, θα υπάρξουν πολλές εντάσεις, πολλές αποχωρήσεις και προσελεύσεις διότι έπεσε μια βόμβα ή κάποιος έκανε μια επίθεση, θα το δείτε να συμβαίνει. Δεν θα σας καταπλήξει αλλά είναι πιθανό να συμβεί», είπε ο de Mistura.
«Το σημαντικό είναι να διατηρήσουμε την ορμή» της διαδικασίας, όπως υποστήριξε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης