Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε απεργιακό κλοιό η Γαλλία, σε δοκιμασία ο Hollande

tags :
Σε απεργιακό κλοιό η Γαλλία, σε δοκιμασία ο Hollande
Αντιδράσεις εργαζομένων σε προωθούμενες κυβερνητικές ρυθμίσεις
Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί σήμερα η Γαλλία καθώς εργαζόμενοι σε πολλούς κλάδους κατεβαίνουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για προωθούμενες κυβερνητικές ρυθμίσεις.
Συγκεκριμένα, σε κινητοποιήσεις προχωρούν οδηγοί ταξί, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, εκπαιδευτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι
Τα μεγαλύτερα προβλήματα αναμένεται να προκληθούν από την κινητοποίηση των οδηγών ταξί, κυρίως στο Παρίσι.
Χιλιάδες οδηγοί έχουν κληθεί να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις σε ολόκληρη την χώρα για να διαμαρτυρηθούν κατά της καταστρατήγησης από τους ανταγωνιστές τους του τομέα των μισθωμένων οχημάτων με σοφέρ (VTC).
Σημειώνεται ότι κινητοποιήσεις των οδηγών ταξί, τον Ιούνιο του 2015, είχαν αμαυρωθεί από επεισόδια.
Η απεργία των ταξί συμπίπτει με τις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει περίπου 5,6 εκατ. δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς τελούν υπό καθεστώς λιτότητας από τον Ιούλιο του 2010 και πολλά συνδικάτα κήρυξαν την απεργία προκειμένου οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα να διεκδικήσουν αύξηση της αγοραστικής τους δύναμης.
Στην απεργία συμμετέχουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί τουλάχιστον το 20% των πτήσεων.
Την ίδια ώρα στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις έχουν προγραμματιστεί διαδηλώσεις, όπου αναμένεται να συμμετάσχουν πολλοί εκπαιδευτικοί, που διαμαρτύρονται από την πλευρά τους εναντίον μιας μεταρρύθμισης των κολεγίων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης