Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος μέχρι 6% του πετρελαίου λόγω ελπίδων για συντονισμένη μείωση παραγωγής διεθνώς - Στα 31,61 δολ. το Brent

Άνοδος μέχρι 6% του πετρελαίου λόγω ελπίδων για συντονισμένη μείωση παραγωγής διεθνώς - Στα 31,61 δολ. το Brent
Ο OPEC την Τρίτη ανανέωσε τις εκκλήσεις του προς τις πετρελαιοπαραγωγούς χώρες που δεν είναι μέλη του για συντονισμένη μείωση παραγωγής
Άνοδο μέχρι 6% κατέγραψαν την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016 οι τιμές του πετρελαίου στη διεθνή αγορά - ξεπερνώντας τα 32 δολάρια το βαρέλι - στο πλαίσιο αισιοδοξίας περί της προοπτικής επίτευξης συμφωνίας μεταξύ των πετρελαιοπαραγωγών-χωρών εντός και εκτός του διεθνούς ενεργειακού καρτέλ OPEC, για μείωση της παραγωγής «μαύρου χρυσού», που στοιχειώνει τις τιμές του.
Η προθεσμιακή τιμή Μαρτίου 2016 του αργού πετρελαίου διεθνούς αναφοράς Brent τελικά κατέγραψε κέρδη 3,64%, για να ανέλθει στα 31,61 δολάρια ΗΠΑ το βαρέλι, έχοντας διακυμανθεί μέχρι τα 32,72 δολάρια.
Αντίστοιχα, η προθεσμιακή τιμή Μαρτίου 2016 του αργού πετρελαίου αναφοράς των ΗΠΑ West Texas Intermediate (WTI) κατέγραψε κέρδη 3,39%, για να ανέλθει στα 31,37 δολάρια, έχοντας αυξηθεί έως τα 32,41 δολάρια ενδοσυνεδριακά.
Ο OPEC την Τρίτη ανανέωσε τις εκκλήσεις του προς τις πετρελαιοπαραγωγούς χώρες που δεν είναι μέλη του για συντονισμένη μείωση παραγωγής, μια εξέλιξη την οποία προς το παρόν «τορπιλίζει» η άρνηση της Ρωσίας να μειώσει την τεράστια παραγωγή της.
Όμως, σύμφωνα με νεότερες δηλώσεις του υπουργού Πετρελαίου του Ιράκ, Adel Abdel Mahdi, η Σαουδική Αραβία - το ισχυρότερο μέλος του OPEC - και η Ρωσία (μεγαλύτερη εκτός OPEC πετρελαιοπαραγωγός χώρα) έχουν αρχίσει να επιδεικνύουν θέληση συνεργασίας, αναφορικά με τη μείωση παραγωγής πετρελαίου.
Τα βλέμματα των επενδυτών είναι «καρφωμένα» στην ισοτιμία του δολαρίου ΗΠΑ, εν όψει της σημερινής έναρξης της διήμερης συνεδρίασης της επιτροπής νομισματικής πολιτικής FOMC της Federal Reserve, καθώς η ισχύς του αμερικανικού νομίσματος συμβάλλει στη μείωση της ζήτησής του, από χώρες με διαφορετικά νομίσματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης