Τελευταία Νέα
Διεθνή

Die Zeit: Αποδιοπομπαίος τράγος η Ελλάδα στην προσφυγική κρίση της ΕΕ - Χρειάζεται κοινή ευρωπαϊκή λύση

Die Zeit: Αποδιοπομπαίος τράγος η Ελλάδα στην προσφυγική κρίση της ΕΕ - Χρειάζεται κοινή ευρωπαϊκή λύση
Το βάρος σχεδόν ολόκληρης της προσφυγικής κρίσης πέφτει στους ώμους της Ελλάδας, σύμφωνα με τον αρθρογράφο της γερμανικής εφημερίδας 
«Η Ευρώπη καλεί την Ελλάδα να επωμιστεί το βάρος σχεδόν ολόκληρης της προσφυγικής κρίσης» αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα «Die Zeit», στην έντυπη έκδοσή της.
Στο άρθρο, που φέρει τον σκωπτικό τίτλο «Πολύ απλά, φταίνε οι Έλληνες» ο συντάκτης σημειώνει πως «κατά την ευρωκρίση οι Έλληνες είχαν συνηθίσει στις προειδοποιήσεις από τις Βρυξέλλες και την υπόλοιπη Ευρώπη, όμως τώρα το μικρό νοτιοευρωπαϊκό κράτος γίνεται και στη δεύτερη μεγάλη κρίση της ΕΕ, ο αποδιοπομπαίος τράγος».
Σχολιάζοντας το αίτημα της ΕΕ προς την Ελλάδα για καλύτερη διαφύλαξη των συνόρων της, που αποτελούν και εξωτερικά σύνορα της ζώνης του Σένγκεν, ο συντάκτης της γερμανικής εφημερίδας επισημαίνει «εάν δεν συμβεί αυτό τότε οι πολιτικοί της Αυστρίας, του Βελγίου και άλλων ευρωπαϊκών χωρών έχουν έτοιμη τη γρήγορη λύση: έξω με τις κλωτσιές.
Για άλλη μια φορά.
Αυτή τη φορά όμως όχι από την ευρωζώνη, αλλά από τη ζώνη Σένγκεν».
Ο ίδιος υποστηρίζει, πάντως, κατηγορηματικά ότι αυτό που χρειάζεται η ΕΕ είναι μια κοινή ευρωπαϊκή λύση και όχι έναν αποδιοπομπαίο τράγο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης