Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Οι πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ θα επιστρέψουν στις χώρες τους μετά το τέλος των πολέμων

Merkel: Οι πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ θα επιστρέψουν στις χώρες τους μετά το τέλος των πολέμων
Πρέπει να πούμε στους ανθρώπους αυτούς ότι βρίσκονται σε προσωρινό καθεστώς διαμονής στη Γερμανία και την Ευρώπη
Τον δρόμο της εξόδου από τη Γερμανία, μετά το τέλος των πολέμων στις χώρες τους δείχνει σε χιλιάδες πρόσφυγες που πήραν πολιτικό άσυλο στη χώρα η A. Merkel, σύμφωνα με το Reuters.
Σε μια προσπάθεια να διασώσει το πολιτικό της μέλλον που κλυδωνίζεται από τις σκληρές δηλώσεις προέδρων της αντιπολίτευσης αλλά και της κυβερνητικής της συμμαχίας για τη στάση της στο προσφυγικό, η A. Merkel μίλησε το Σάββατο στη γερμανική κρατική τηλεόραση για την πολιτική υποδοχής και φιλοξενίας των προσφύγων στη Γερμανία λέγοντας με έμφαση πως «οι αιτούντες άσυλο από τη Συρία και το Ιράκ θα επιστρέψουν στα σπίτια τους όταν τελειώσει ο πόλεμος».
«Πρέπει να πούμε στους ανθρώπους αυτούς ότι αυτό είναι ένα προσωρινό καθεστώς διαμονής στη χώρα και ότι από τη στιγμή που θα υπάρξει ειρήνη στη Συρία και πάλι, θα επιστρέψετε πίσω στην πατρίδα σας, γνωρίζοντας πως θα γίνετε δεκτοί», είπε η Merkel σε συνάντηση των μελών του κόμματός της CDU, που πραγματοποιήθηκε στο κρατίδιο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία.
Τόνισε, επίσης, ότι το 70% των προσφύγων που κατέφυγαν στη Γερμανία από τον πόλεμο στην πρώην Γιουγκοσλαβία τη δεκαετία του 1990 επέστρεψαν στις πατρίδες τους.
Αυτές οι δηλώσεις της A. Merkel έρχονται μετά τις απειλές του επικεφαλής του CSU, Horst Zeehofer, ότι θα οδηγήσει το κόμμα της στα δικαστήρια, εάν το αίτημά του να ανακοπεί η ροή των αιτούντων άσυλο δεν τηρηθεί.
Στο μεταξύ, το ακροδεξιό κόμμα AfD («Εναλλακτική για τη Γερμανία») φαίνεται πως αποκτά διψήφιο ποσοστό υποστηρικτών μετά τη συνέντευξή που έδωσε σήμερα (30/1), η επικεφαλής του κόμματος Franke Petry τονίζοντας ότι οι συνοριοφύλακες, αν χρειαστεί, θα πρέπει να πυροβολούν προς το μέρος των προσφύγων για να τους αποτρέπουν από το να εισέρχονται παράνομα στη χώρα.
Η Γερμανία θέλει να περιορίσει τις ροές μετανάστευσης από τη Βόρεια Αφρική, δηλώνοντας πως το Μαρόκο, η Αλγερία και η Τυνησία είναι ασφαλείς χώρες.
Η γερμανίδα καγκελάριος είπε ότι είχε μιλήσει με τον βασιλιά του Μαρόκου και ότι το Μαρόκο είχε πει ότι ήταν διατεθειμένο να πάρει πίσω τους ανθρώπους από τη χώρα αυτή, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters.
Το 2015 σημειώθηκε ρεκόρ εισόδου μεταναστών στη Γερμανία, αγγίζοντας το 1,1 εκατομμύριο.
Η Merkel είπε πως μπορεί να βοηθάει τους πρόσφυγες και να προσπαθεί για την ένταξή τους στη χώρα, όμως επεσήμανε ότι τους έχει δοθεί άδεια παραμονής για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης