Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προσχέδιο απόφασης της Ε.Ε. για τη Βρετανία αποκαλύπτει το Reuters: Ελεύθερη να επιλέξει την πορεία της στην Ε.Ε.

Προσχέδιο απόφασης της Ε.Ε. για τη Βρετανία αποκαλύπτει το Reuters: Ελεύθερη να επιλέξει την πορεία της στην Ε.Ε.
«Αναγνωρίζεται ότι το Ηνωμένο Βασίλειο, εν όψει της συγκεκριμένης κατάστασης υπό τις Συνθήκες της Ε.Ε., δεν είναι υποχρεωμένο να προχωρήσει σε περαιτέρω πολιτική ενσωμάτωση στην Ευρωπαϊκή Ένωση», επισημαίνεται μεταξύ άλλων
Η Βρετανία δεν χρειάζεται να προχωρήσει σε περαιτέρω πολιτική ενσωμάτωση με την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση, ούτε οι βρετανικές επιχειρήσεις ή πολίτες θα υποστούν διακρίσεις έναντι της Ε.Ε. επειδή χρησιμοποιούν τη στερλίνα, θα πουν αυτόν τον μήνα οι ευρωπαίοι ηγέτες, σύμφωνα με προσχέδιο που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.
Στο σχέδιο απόφασης για την σύνοδο για τη Βρετανία στις 18 Φεβρουαρίου, οι ηγέτες της Ε.Ε. θα αναζητήσουν να απαντήσουν στις ανησυχίες του βρετανού πρωθυπουργού, David Cameron, σχετικά με τη σχέση της χώρας του με την Ε.Ε. πριν από το σχετικό δημοψήφισμα που αναμένεται να λάβει χώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο.
«Αναγνωρίζεται ότι το Ηνωμένο Βασίλειο, εν όψει της συγκεκριμένης κατάστασης υπό τις Συνθήκες της Ε.Ε., δεν είναι υποχρεωμένο να προχωρήσει σε περαιτέρω πολιτική ενσωμάτωση στην Ευρωπαϊκή Ένωση», επισημαίνεται στο σχέδιο απόφασης που επικαλείται το Reuters.
Επίσης, στο προσχέδιο καθίσταται σαφές ότι η αναφορά στις συνθήκες της Ε.Ε. για μια πιο στενή ένωση δεν σημαίνει την ανάγκη το Ηνωμένο Βασίλειο να παραχωρήσει περισσότερες αρμοδιότητες στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, ενώ τονίζεται εκ νέου, ότι η Βρετανία, που μπορεί για πάντα να μην υιοθετήσει το ευρώ, δεν χρειάζεται να εγκαταλείψει τη στερλίνα και ότι δεν έχουν όλες οι χώρες της Ε.Ε. ως νόμισμα το ευρώ.
Στο προσχέδιο απόφασης σημειώνεται ακόμη ότι η ουσία των δηλώσεων αυτών θα συμπεριληφθεί στις συνθήκες της Ε.Ε. στην επόμενη αναθεώρησή τους, όμως το κείμενο αυτό είναι μέσα σε αγκύλες, που σημαίνει ότι δεν έχει ακόμη συμφωνηθεί και ως εκ τούτου μπορεί να υπάρξουν αλλαγές ή τροποποιήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης