Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αντιρρήσεις στον προτεινόμενο προϋπολογισμό της ΕΕ από 9 κράτη-μέλη της Ένωσης

Αντιρρήσεις στον προτεινόμενο προϋπολογισμό της ΕΕ από 9 κράτη-μέλη της Ένωσης
Τις αντιρρήσεις τους στον προτεινόμενο προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να εκφράσουν εννιά χώρες της ΕΕ, ανάμεσά τους η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία, με την αιτιολογία ότι οι δαπάνες πρέπει να γίνονται με αποτελεσματικότερο τρόπο και όχι να αυξηθούν.
Οι υπουργοί Οικονομικών των συγκεκριμένω κρατών-μελών της Ένωσης ενδέχεται να υπογράψουν κοινή δήλωση με την οποία επικρίνεται έντονα το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον προϋπολογισμό της περιόδου 2014-20, που θεωρούν υπέρογκο εν μέσω της επιβολής μέτρων λιτότητας. «Οι δαπάνες της ΕΕ δεν μπορούν να εξαιρούνται από τις προσπάθειες των κρατών-μελών» να περιστείλουν τις δικές τους δαπάνες και να «στηρίξουν την Ευρώπη», αναφέρεται στο προσχέδιο του κειμένου που δημοσίευσε το Γαλλικό Πρακτορείο.
«Οι συνολικές δαπάνες για την περίοδο 2014-2020 χρειάζεται να είναι σημαντικά χαμηλότερες», υπογραμμίζεται στο κείμενο, ενώ σημειώνεται ότι «απαιτείται να χρησιμοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, προκειμένου να δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες για την ανάπτυξη και να καταστήσουμε την Ευρώπη πιο ανταγωνιστική. Πρέπει να ξοδεύουμε καλύτερα, όχι περισσότερα».
Το ζήτημα προκειται να συζητηθεί σήμερα στις Βρυξέλλες από τους υπουργούς της Μ. Βρετανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Δανίας, της Φινλανδίας, της Ιταλίας, της Ολλανδίας και της Σουηδίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης