Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χαιρετίζουν οι ΗΠΑ την απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να συμμετάσχει σε επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών

tags :
Χαιρετίζουν οι ΗΠΑ την απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να συμμετάσχει σε επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών
Η περαιτέρω δραστηριοποίηση χωρών διευκολύνει τις ΗΠΑ να πολεμήσουν πιο αποτελεσματικά το Ισλαμικό Κράτος τόνισε ο υπ.Άμυνας των ΗΠΑ
Την πρόθεση της Σαουδικής Αραβίας να συμμετάσχει σε χερσαίες επιχειρήσεις της διεθνούς συμμαχίας στη Συρία, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, χαιρέτισε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Ας Κάρτερ.
«Καλοδεχόμαστε τέτοιες ειδήσεις», δήλωσε ο Κάρτερ, ο οποίος υπογράμμισε ότι θα συζητήσει την προσφορά της Σαουδικής Αραβίας, με τον Σαουδάραβα ομόλογό του, την ερχόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση του βασιλείου επιδεικνύει τη βούλησή της να κάνει περισσότερα στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Αξιωματούχοι της Σαουδικής Αραβίας έχουν δηλώσει ότι θα επιστρατεύσουν κι άλλες μουσουλμανικές χώρες, στη μάχη κατά των τζιχαντιστών, ενώ θα διασφαλίσουν ότι μουσουλμανικοί πληθυσμοί στη Συρία και στο Ιράκ, θα αποτρέψουν επαναδραστηριοποίηση του Ισλαμικού Κράτους.
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ σκοπεύει ν' αξιοποιήσει τις συναντήσεις της επόμενης εβδομάδας στις Βρυξέλλες, προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ευρύτερων αμυντικών συνεργασιών και υποστήριξης, ώστε να επιταχυνθεί η μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Σε ό,τι αφορά στη Λιβύη, ο Κάρτερ τόνισε ότι οι ΗΠΑ παρακολουθούν προσεκτικά τις εξελίξεις, ωστόσο δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση για «επέκταση» του ρόλου των ΗΠΑ στη συγκεκριμένη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης