Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινδία: Κοινή δράση των G20 ώστε να ηρεμήσουν οι αγορές ζήτησε η κεντρική τράπεζα

tags :
Ινδία: Κοινή δράση των G20 ώστε να ηρεμήσουν οι αγορές ζήτησε η κεντρική τράπεζα
Στις 26-27 Φεβρουαρίου η συνάντηση των μελών της G-20
Σε κλήση για συντονισμένη δράση από τις νομισματικές αρχές προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις διαταραχές των αγορών το τρέχον έτος προχώρησε η Αποθεματική Τράπεζα της Ινδίας, μέσω του υποδιοικητή της Harun Rashid Khan.
«Είναι προς το συμφέρον όλων μας το να δούμε ότι υπάρχει κάποια συντονισμένη δράση», υπογράμμισε ο Khan σε ερώτηση δημοσιογράφων στο Νέο Δελχί για το αν τυχόν θα κατατεθούν κοινά μέτρα στη συνάντηση υπουργών οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών της G20.
«Όταν επηρεάζονται οι αναδυόμενες αγορές, επηρεάζεται όλος ο κόσμος», πρόσθεσε χωρίς ωστόσο να αναφέρει κάποια προτεινόμενη λύση.
Η επιδείνωση της Κινέζικης οικονομίας και οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την οικονομία της Ινδίας, με τη ρουπία να έχει υποχωρήσει το τρέχον έτος 2,3% και τα ξένα κεφάλαια να έχουν απορροφήσει 1,7 δισ. δολ. από τα ινδικά αποθέματα.
Οι υπουργοί οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες των μελών της G20 αναμένεται να έχουν συνάντηση στη Σανγκάι το διήμερο 26-27 Φεβρουαρίου.
Οι δηλώσεις του Khan έρχονται να προστεθούν στις κλήσεις των αναλυτών της Deutsche Bank και της Bank of America για μία καινούργια συναλλαγματική συμφωνία ώστε να απαλυνθούν οι χρηματοπιστωτικές αγορές εν μέσω διαφορετικών πολιτικών από τις κεντρικές τράπεζες των ΗΠΑ, της Ευρώπης και της Ιαπωνίας. «Όσον αφορά το νόμισμα, προτείνουμε μία συντονισμένη πράξη.
Η τρέχουσα κατάσταση παγκοσμίως είναι τέτοια, που οι αναδυόμενες χώρες δε μπορούν να αγνοηθούν», κατέληξε ο Khan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης